ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνάντηση Διοίκησης του Επιμελητηρίου  με τον δήμαρχο Παγγαίου

Σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες  η συνάντηση εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Καβάλας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Δέμπα, με τον Δήμαρχο του Δήμου Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος κ. Αγγελίδης, ο υπεύθυνος Επιχειρηματικότητας κος Κουκουτίνης, ο Γενικός γραμματέας και πρόεδρος του Εξαγωγικού τμήματος κος Ιατρόπουλος και το μέλος της Διοικητικού Συμβουλίου κος Χατζησάββας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παγγαίου στην Ελευθερούπολη και συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο φορέων σε βασικούς τομείς ανάπτυξης της περιοχής.

Στην συνάντηση ο Δήμαρχος Παγγαίου δέχτηκε την πρόταση για δημιουργία Γραφείου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Επενδυτών στην Ελευθερούπολη και δεσμεύτηκε να παραχωρήσει χώρο στο Επιμελητήριο, για την εγκατάσταση και λειτουργία του χώρου.

Συμφώνησαν από κοινού για ανάπτυξη συντονισμένης συνεργασίας και κοινές δράσεις προβολής  και προώθησης κυρίως στον εναλλακτικό τουρισμό.

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι επενδυτικές ευκαιρίες στον Δήμο Παγγαίου (ακίνητα, περιοχή αλάνας Ηρακλείτσας, γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου, λιμάνι Περάμου κλπ) και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους.

Επιπλέον αποφασίστηκε από κοινού η δημιουργία αναπτυξιακού forum του Δήμου Παγγαίου σε ετήσια βάση με φορείς, ώστε να επιτυγχάνονται ωφέλιμες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας συνεχάρη τον Δήμαρχο Παγγαίου για την σημαντική απόφαση του, για τη σύσταση Πολεοδομίας στο Δήμο, κάτι που βοηθάει στην ανάπτυξη της περιοχής με την συντόμευση των διαδικασιών για την έκδοση  πολεοδομικών αδειών, καθώς και για την εξίσου σημαντική απόφαση για τη μείωση τελών στη χρήση κοινόχρηστων χώρων και τραπεζοκαθισμάτων σε μια προσπάθεια να ελαφρυνθούν οι επιχειρηματίες του Δήμου Παγγαίου.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *