Συνάντηση γνωριμίας με τις καθαρίστριες των σχολείων

Συνάντηση γνωριμίας πραγματοποίησαν οι νέοι Πρόεδροι των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Περικλής Τελίδης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τα μέλη του Σωματείου Καθαριστριών Σχολείων νομού Καβάλας, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Απριλίου  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, δεδομένου ότι η Πρόεδρος του Σωματείου Φωφώ Στρουμπούλη, μίλησε εκτενώς για τα προβλήματα τα οποία τις απασχολούν, καθώς και για τα αιτήματα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων. Η Πρόεδρος τόνισε, πως ο Δήμος Καβάλας και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, βρίσκονται πάντα κοντά στις καθαρίστριες, αφού ποτέ δεν τις άφησε απλήρωτες, χωρίς να είναι δική του αρμοδιότητα η μισθοδοσία τους, όσο κι αν καθυστερούν, κάθε φορά, οι ανάλογες πιστώσεις από την πολιτεία.

Ένα από τα προβλήματα τα οποία συζητήθηκαν είναι το ζήτημα της καθαριότητας των Γυμναστηρίων των σχολικών μονάδων, τα οποία καθαρίζουν τα μέλη του Σωματείου, χωρίς ωστόσο, τα περισσότερα Σωματεία και οι Σύλλογοι που τα χρησιμοποιούν, πέρα από τους μαθητές, δεν είναι συνεπείς στις αμοιβές των καθαριστριών, όπως έχουν συμφωνήσει.

Ο Πέτρος Πετρόπουλος και ο Περικλής Τελίδης, δήλωσαν στις καθαρίστριες πως ο Δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές, θα είναι πάντα δίπλα τους σε ότι αφορά τα θέματα που τις απασχολούν και πως ήδη ακολουθούν πρόγραμμα επιτόπιων επισκέψεων σε όλες τις σχολικές μονάδες, για να διαπιστώσουν εκεί τις πραγματικές συνθήκες εργασίας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.