Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου για το Κέντρο Υγείας Πρίνου με το Διευθυντή του

Συνάντηση εργασίας με το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θάσου, κ. Αγγελόπουλο είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Θάσου που εξυπηρετεί περί τις 15.000 κατοίκων και το σύνολο των τουριστών και οι δυνατότητες επίλυσής τους. Ζητήθηκε σε προτεραιότητα η απόκτηση ενός νέου υπερηχογράφου καθώς και η βελτίωση του εξοπλισμού του ακτινολογικού και του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Αγγελόπουλο, μας ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας. Είναι πολλά τα προβλήματα. Πολύ μεγάλο είναι επίσης το πρόβλημα της στελέχωσης, πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τη διακομιδή των ασθενών από τη Θάσο στην Καβάλα. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, καταλαβαίνουμε το γεγονός ότι δεν μπορεί να έχουμε μια εκκρεμότητα η οποία έχει να κάνει με τη δυσκολία της μεταφοράς. Εμείς έχουμε την άποψη ότι η ανάπτυξη η τουριστική έχει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Δηλαδή δεν μπορούμε να πούμε ότι τουρισμός είναι μόνο οι ακτές. Τουρισμός είναι να έχουμε και Κέντρο Υγείας, τουρισμός είναι να μην έχουμε κουνούπια, τουρισμός είναι να έχουμε ασφαλείς δρόμους κοκ. Και σε αυτήν την ολοκληρωμένη κατεύθυνση εργαζόμαστε».

ΘΕΜΑΤΑ

Συμπλήρωσε δε πως «όσον αφορά θέματα εξοπλισμού θα τα εξετάσει η Υγειονομική Περιφέρεια με τη Διαχειριστική Υπηρεσία. Τώρα όσον αφορά το θέμα του προσωπικού θα ασκήσουμε κάποιες πιέσεις. Όσον αφορά τις ακτοπλοϊκές γραμμές, πιστεύουμε και το λέμε πάντα και το έλεγε και ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης το λέμε κι εμείς σήμερα, ότι οι γραμμές πρέπει να αποφασίζονται στην Περιφέρεια, στην Περιφερειακή Ενότητα κι όχι στο ΣΑΣ που συνεδριάζει στα όμορφα Χανιά».

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Ε61

Ερωτηθείς ο κ. Μαρκόπουλος αν υπάρχει κάτι νεότερο με τον οδικό άξονα Καβάλας – Δράμας Ε61, σημείωσε πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί και τον ίδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.