Συμπληρώθηκε χρόνος από την εφαρμογή του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που εφαρμόστηκε η ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη της Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης υπογράμμισε ότι ήδη έχουν κάνει κάποιες απαραίτητές τροποποιήσεις. Σε ό,τι αφορά τους πεζόδρομους και την παράνομη διέλευση δικύκλων η Δημοτική Αστυνομία διαρκώς πραγματοποιεί ελέγχους και επιβάλλει πρόστιμα.

Αναλυτικά είπε ότι «συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που εφαρμόστηκε ξανά η ελεγχόμενη στάθμευση. Στη διάρκειά του διαπιστώσαμε κάποια προβλήματα και στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή περάσαμε κάποιες τροποποιήσεις στον κανονισμό για να τη βελτιώσουμε. Μέσα στις τροποποιήσεις περάσαμε 4 οδούς επιπλέον, που θα μπορούν οι κάτοικοι να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους με την κάρτα. Κάνουμε και κάποιες τροποποιήσεις για τα δίκυκλα που μπορούν να σταθμεύουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αλλά δεν μπορούν σε χώρους για ελεγχόμενη στάθμευση αυτοκινήτων, όπως κάνουν συνήθως. Αυτό απαγορεύεται και τιμωρείται.

Κάναμε μια προσπάθεια για να βρούμε κι άλλους χώρους. Είναι αρκετά δύσκολο λόγω της ιδιομορφίας της πόλης μας. Βρήκαμε κάποιους χώρους και σχετικά σύντομα θα τους κάνουμε για ελεγχόμενη στάθμευση.

Δόθηκαν περίπου 5500 κλήσεις που αφορούσαν την ελεγχόμενη στάθμευση. Κάνουμε μια προσπάθεια έτσι ώστε να μπουν σε περισσότερα σημεία της πόλης πωλητήρια της κάρτας και η μεγάλη μας προσπάθεια είναι να κάνουμε ηλεκτρονική την ελεγχόμενη στάθμευση για να μπορεί ο καθένας να πληρώνει ηλεκτρονικά αλλά να γνωρίζει και από πριν πού υπάρχουν ελεύθερες θέσεις».

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ

Για τα δίκυκλα στους πεζόδρομους είπε ότι «κάνουμε προσπάθεια από την αρχή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας  να περιορίσουμε την κίνηση. Έχει περιοριστεί αρκετά, όχι όμως όσο θα θέλαμε. Καθημερινά περιπολεί η Δημοτική Αστυνομία και δίνει κλήσεις, αλλά δεν συμμορφώνονται ο κόσμος. Είναι θέμα παιδείας. Καλές οι κλήσεις, αλλά πρέπει να το καταλάβουμε κι εμείς οι ίδιοι. Αυτό το θέμα πρέπει να το λύσουμε άμεσα και προσπαθούμε με τη Δημοτική Αστυνομία, το δυναμικό της οποίας είναι μικρό σε αριθμό και κάνει ό,τι μπορεί όχι μόνο στους πεζόδρομους αλλά και στους υπόλοιπους δρόμους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.