Συμπληρωματική απαλλοτρίωση θέλει να κάνει η Εγνατία Οδός στο πλαίσιο της κατασκευής των διοδίων στην Άσπρη Άμμο

Συμπληρωματική απαλλοτρίωση έκτασης πλησίον του οικοπέδου στην Άσπρη Άμμο όπου θέλει να λειτουργήσει διόδια η Εγνατία Οδός προτίθεται να κάνει η εταιρεία προκειμένου να κατασκευάσει το Διοικητήριο της. Η έκταση αυτή ανήκει στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» η οποία σύμφωνα με την πρόεδρο της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου σε καμία περίπτωση δεν θα διευκολύνει την εταιρεία καθώς είναι αντίθετη με την λειτουργία διοδίων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ένα σοβαρό θέμα. Η Δημωφέλεια έχει δικαιωθεί με ασφαλιστικά μέτρα που έχει κάνει εναντίον της Εγνατίας Οδού ΑΕ σε σχέση με την αρχική έκταση στην οποία είχε ξεκινήσει τις εργασίες της για την εγκατάσταση σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό. Ήδη η Δημωφέλεια, μετά από αυτήν τη δικαίωση, έχει καταθέσει και αγωγή, πριν από 10 μέρες περίπου, στα πολιτικά δικαστήρια σε σχέση με την ίδια έκταση, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρχει μία οριστική απόφαση δικαστηρίου, στη συνέχεια τελεσίδικη για τη δικαίωσή της. Και ήδη στο ίδιο δικόγραφο ζητάει από τη Εγνατία Οδό ΑΕ και το ποσό που απαιτείται προκειμένου να επανέλθει η έκταση στην αρχική της κατάσταση. Δηλαδή να αποξηλωθεί ο χώρος στον οποίο έχει αρχίσει να εκτελείται το έργο διοίκησης –έχουν μπει εκεί κάποια μπετά και κάποιες σιδεριές, αρχή θεμελίων, προκειμένου να γίνει το έργο διοίκησης. Όπως, επίσης, έχουν αφαιρεθεί και κάποια αδρανή υλικά. Για να έρθει η έκταση στην αρχική της κατάσταση, θα υπάρχει κάποιο κόστος. Η Δημωφέλεια έχει καταθέσει το σχετικό δικόγραφο. Από ‘κει και πέρα, πάλι στο διάστημα αυτό των 10 ημερών η Εγνατία έχει καταθέσει έφεση επί της αρχικής δικαίωσης της Δημωφέλεια η οποία δικάζεται τις επόμενες μέρες, Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Ταυτόχρονα διαβάσαμε στον Τύπο ότι η Εγνατία Οδός, επειδή προφανώς δεν της αρκεί η ήδη απαλλοτριωμένη έκταση όπου στρώθηκε ο δρόμος με ένα μικρό πλάτος δεξιά κι αριστερά, προτίθεται να έχει κι ένα κτήριο διοίκησης εκεί. Άρα πάνε στο επόμενο βήμα που είναι να προβούν σε κάποια συμπληρωματική απαλλοτρίωση. Αυτό φαίνεται από τα όσα διαβάζουμε. Και λέω από αυτά που διαβάζουμε γιατί δεν υπήρχε κάποια επαφή της Εγνατίας Οδού με τη Δημωφέλεια, για να ζητήσουν κάτι. Άρα από τις κινήσεις φαίνεται ότι θέλουν κάποια συμπληρωματική απαλλοτρίωση, πιθανόν να έχουν βάλει στο στόχαστρο την ίδια έκταση στην οποία έχουν ξεκινήσει τις εργασίες, δηλαδή της Δημωφέλεια, και ο νόμος περί απαλλοτριώσεων προβλέπει ότι υπάρχει και η δυνατότητα της απ’ ευθείας συμφωνίας των μερών έτσι ώστε να κερδίσουν κάποιον χρόνο όσοι ενδιαφέρονται για να κάνουν κάποια απαλλοτρίωση προκειμένου να υπάρχει απ’ ευθείας αγορά και πώληση συγκεκριμένου ακινήτου. Άρα και στη συγκεκριμένη περίπτωση, από τη δημοσίευση στον ημερήσιο Τύπο, φαίνεται ότι η Εγνατία Οδός θέλει να κάνει κάποια συμπληρωματική απαλλοτρίωση και σ’ αυτήν την περίπτωση θα προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη προκειμένου να κάνει μία απόπειρα μεταβίβασης του ακινήτου για να κερδίσουν κάποιον χρόνο».

«ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ»

Πρόσθεσε δε πως «Εννοείται ότι στόχος τους είναι το συγκεκριμένο ακίνητο της Δημωφέλεια. Κι από την πλευρά τους η Δημωφέλεια και δήμος Καβάλας θα πράξουν ανάλογα προσπαθώντας όσο μπορούν να εμποδίσουν την οποιαδήποτε κατασκευή του σταθμού διοδίων. Από ‘κει και πέρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις κι επειδή έχει κατατεθεί, πριν από ένα μήνα περίπου, νέα μελέτη περιβαλλοντικών όρων, ήδη και η Δημωφέλεια και ο Δήμος Καβάλας έχουμε καταθέσει αντιρρήσεις ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής για τη συγκεκριμένη μελέτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.