ΕργασίαΚύριο άρθρο

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης μετά τη σύσκεψη φορέων του Σαββάτου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΒΦΛ κ. Νίκος Βογιατζίδης εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του μετά τη σύσκεψη των φορέων το Σάββατο για την επίλυση του προβλήματος με τη Βιομηχανία.

Στις δηλώσεις του για τη σύσκεψη ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «μέχρι ένα σημείο ήμασταν κι εμείς στη σύσκεψη, μετά από λίγο μας ζητήθηκε να αποχωρήσουμε κι εμείς προκειμένου οι φορείς μεταξύ τους να συνεδριάσουν. Αυτό που βγήκε από τη σύσκεψη, όσο τουλάχιστον ήμασταν παρόντες, είναι ότι όλοι οι φορείς κατάλαβαν το πρόβλημα και είπαν ότι θα συνδράμουν προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει σήμερα όλη την Καβάλα και δη 200 οικογένειες οι οποίες είμαστε στο δρόμο 2,5 μήνες τώρα και με τρόπο παράνομο έχουμε απολυθεί και μάλιστα χωρίς να παίρνουμε αποζημιώσεις. Θα ασκηθούν πιέσεις προς όλα τα επίπεδα. Ήταν εξάλλου εκεί και οι κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι είπαν ότι θα αναλάβουν δράση, ότι ήδη έχουν αναλάβει δράση προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Δεν είναι απαραίτητο τώρα να είμαστε ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι. Το θέμα είναι ότι όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα κι όχι από το τι προτιθέμεθα να κάνουμε. Το πρόβλημα είναι σημαντικό, το πρόβλημα πλέον είναι βιοποριστικό, 200 οικογένειες έχουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης, βρίσκονται παρανόμως στο δρόμο. Υπάρχει ο κ. Λαυρεντιάδης ο οποίος δείχνει ότι δεν σέβεται ούτε το κράτος, ούτε την πόλη, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε το ίδιο το εργοστάσιο, διότι με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται εμπαίζει όλη την κοινωνία της Καβάλας και δη τους εργαζομένους στο εργοστάσιο είτε έχουν υπογράψει είτε όχι. Δεν κάθεται σε ένα τραπέζι διαλόγου προκειμένου να βρεθεί λύση και λειτουργεί με τρόπο εξοργιστικό».

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ερωτηθείς ο κ. Βογιατζίδης αν υπάρχει κάτι νεότερο από την πλευρά του κ. Μπεχράκη, σημείωσε πως «ο κ. Μπεχράκης ήταν αυτός που αποχώρησε από το τραπέζι του διαλόγου και επιμένει σε αυτήν τη σκληρή του στάση να μην έρχεται με τίποτα σε ένα τραπέζι διαλόγου προκειμένου να βρεθεί λύση. Κι είναι ο άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει σημαία του ότι το εργοστάσιο δουλεύει στο 10% της παραγωγής του. Εμείς συνεχίζουμε την απεργία μας κανονικά επ΄ αόριστον μέχρι να βρεθεί λύση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *