ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας για την επόμενη μέρα της καραντίνας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω του ότι σταδιακά αίρονται τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Γιάννης Χαλεπιάδης σημείωσε ότι πλέον καταγράφουν την επιβατική κίνηση ανά δρομολόγιο για να τα προσαρμόσουν άμεσα.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «δεν γυρίσαμε στην ομαλότητα ακόμη. Τα καταστήματα που ανοίγουν είναι πολύ εξειδικευμένα και δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε άνοδο στην κίνηση. Το ότι φεύγει από τη μέση το SMS που περιόριζε πολύ κόσμο στα σπίτια, αυτό είναι ένα θέμα. Είμαστε εδώ κάτω, παρακολουθούμε τα δρομολόγια, να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Αν χρειαστεί να βάλουμε επιπλέον δρομολόγια και μέρα- μέρα θα το βλέπουμε για να δούμε πώς θα πηγαίνει η επιβατική κίνηση για να πράξουμε ανάλογα και να μπούμε σιγά- σιγά στην καθημερινότητα. Αν και θα αργήσει πάρα πολύ. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε και να βάζουμε τα ανάλογα λεωφορεία.

Καθημερινά μετράμε το πόσο μέσα μπαίνουμε. Τα έσοδα δεν καλύπτουν τα έξοδα σε καμία περίπτωση. Και είμαστε από τις επιχειρήσεις που πανελληνίως δεν μας έχει δει κανείς. Είμαστε έξω από όλα τα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινώσει και βαδίζουμε με δικά μας κεφάλαια. Κι από εκεί και ύστερα κοιτάζουμε κι εμείς να μειώνουμε τη χασούρα μας όσο το δυνατόν περισσότερο».

ΜΑΘΗΤΕΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «σίγουρα θα αλλάξει η κατάσταση από βδομάδα. Θα ανοίξουν κι άλλα καταστήματα, θα ανοίξουν και τα σχολεία. Είναι ένα βασικό πρόβλημα για μας διότι αν μας ζητήσουν τα διπλά λεωφορεία για τη μετακίνηση των μαθητών, θα υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς είναι να έχεις 20 σχολικά λεωφορεία το πρωί κι αλλιώς να έχεις 40. Δεν θα μείνουν λεωφορεία για τις γραμμές. Και ποιος θα τις πληρώσει αυτές τις μεταφορές; Διότι όταν εμένα θα με υποχρεώσουν να μεταφέρω μαθητές και να βάλω μέσα μόνο 20-30 γιατί είναι παιδιά, πώς θα γίνει η μεταφορά; Με 30 άτομα και 0,60 το εισιτήριο είναι 18 ευρώ. Με 18 ευρώ δεν βγαίνει ούτε το πετρέλαιο, ούτε ο οδηγός. Τι να πρωτοπληρώσεις. Και να μου πουν βάλε και δεύτερο λεωφορείο. Όλα αυτά είναι πράγματα που θα πρέπει να τα κοιτάξουμε μέσα στην εβδομάδα που θα διανύσουμε. Και να λυθούν τα θέματα και από άποψη στόλου και από άποψη πληρωμής».

ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Πρόσθεσε ότι «αλλάζει η ψυχολογία του κόσμου κι αυτό είναι ένα υπέρ. Το πώς θα επανακάμψουμε οικονομικά είναι ένα δύσκολο θέμα το οποίο είναι για δυνατούς λύτες. Εμείς δεν κάνουμε δρομολόγια ανάλογα με την κίνηση. Τα δρομολόγια πρέπει να γίνουν, έστω κι αυτά τα ελάχιστα. Έχουν όμως μεροκάματα, φθορές λεωφορείων, πετρέλαια. Έξοδα πάγια, καθημερινά, είτε έχει κόσμο, είτε δεν έχει».

Για τα μέτρα υγιεινής είπε ότι «οι οδηγοί απολυμαίνουν τα οχήματα. Έχουν προμηθευτεί με απολυμαντικά υγρά και ό,τι αφορά χειρολαβές, κουδούνια, πόρτες, όπου έχει επαφή χέρι ανθρώπου, στα διαλλείματα ανάμεσα στα δρομολόγια οι οδηγοί καθαρίζουν τα λεωφορεία. Ό,τι είναι από μεριάς μας το κάνουμε. Η μάσκα είναι υποχρεωτική αλλά εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι οι οποίοι θα το ελέγξουν. Εγώ δεν μπορώ να αρνηθώ κάποιον επιβάτη που θα είναι στη στάση χωρίς τη μάσκα, να ανέβει στο λεωφορείο. Μπορεί να μου απαντήσει τι με νοιάζει εμένα, εγώ θέλω να πληρώσω 150 ευρώ πρόστιμο. Δεν μπορώ να αρνηθώ τη μετακίνησή του. Ο κόσμος μέσα μπορεί να τον συνετίσει. Θα τεθούν και τέτοια θέματα. Στις συγκοινωνίες αστικές και υπεραστικές, οι αποστάσεις που θέλει το υπουργείο δεν μπορούν να τηρηθούν. Και το καταλαβαίνουν και στο υπουργείο και γι’ αυτό δεν έχουν βάλει περιορισμούς στα τετραγωνικά όπως έχουν βάλει στα καταστήματα. Αν μας είχαν κι εμάς ανά δύο μέτρα θα έπαιρνε 4 άτομα το κάθε λεωφορείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *