Συγκέντρωση τροφίμων στην Καβάλα από 3 συλλόγους για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

Όπως ήταν προγραμματισμένο, χθες το πρωί  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου,  συγκεντρώθηκαν οι πρόεδροι του  Συλλόγου  Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ.), του Συλλόγου για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ» και του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ» και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σχετικά με την βοήθεια που θα δώσουν οι τρείς φορείς σους πληγέντες της Μάνδρας και της Δυτικής Αττικής.

Η συνάντηση αυτή είχε άμεση σχέση με τη πρωτοβουλία των τριών διακεκριμένων Σωματείων της Π. Ε .Καβάλας τα οποία ξεκινούν μια προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουν να συγκεντρώσουν υλικά τα οποία οι συνάνθρωποι μας στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου στην Δυτική Αττική, επειδή επλήγησαν από  τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας αντιμετωπίζουν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα όσον αφορά τον βιοπορισμό τους. Είναι γεγονός ότι έχουν καταγραφεί από τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και από τους φορείς τον Δήμο την Περιφέρεια και την Π.Ε της Δυτικής Αττικής, έχει καταγραφεί ότι οι περισσότερες ανάγκες πρέπει να είναι στοχευμένες και να κατατείνουν στην συγκέντρωση πόσιμου νερού, την συγκέντρωση ξηράς τροφής, ελαιολάδου, σχολικών ειδών για τα παιδιά που πρέπει να ανταποκριθούν στις σχολικές υποχρεώσεις. Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ Μαρκόπουλος και η Π.Ε Καβάλας θα συνδράμει ευρύτερα με τα τρία φιλανθρωπικά σωματεία προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει μια όσο το δυνατόν ευρεία συγκέντρωση προϊόντων τα οποία  θα προωθηθούν στην Αττική. «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα για να δοθούν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Όλοι μας παρά τις οικονομικές μας δυσκολίες θα πρέπει να συμβάλλουμε με κάθε μας δυνατότητα  για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα προϊόντα. Οκ Μαρκόπουλος συνεχάρη τα τρία σωματεία για τη πρωτοβουλία που ανέλαβαν και αυτονόητα η Περιφερειακή Ενότητα και η Περιφέρεια θα συνδράμει σε κάθε είδους τέτοια πρωτοβουλία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόουλος.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων συλλόγων κ. κ. Ιωάννα Χατζηβαρύτη, Νίκη Ανέστη, Μαρία Λαζαρίδου και Φιλιππία Κοχλιαρίδου μιλώντας για τη προσπάθεια αυτή είπαν ότι «συγκεντρωθήκαμε εδώ για να βοηθήσουμε όπως κάναμε και στο παρελθόν συνανθρώπους μας που πλήττονται από θεομηνίες, πυρκαγιές, πλημμύρες και πρόσφυγες. Σήμερα υποστηρίζουμε μέρη της Αττικής που επλήγησαν από πλημμύρες και περνούν μια τραγική κατάσταση. Ο κόσμος έχει χάσει τα σπίτια του και τις περιουσίες τους. Ήρθαμε λοιπόν επικουρικά με  την δύναμη που διαθέτουμε να μαζέψουμε τρόφιμα και χρήματα που θα μεταφραστούν σε αγορά ειδών, για να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε τον κόσμο. Κατ επανάληψη όποτε χρειάζεται όλα τα σωματεία μας βγαίνουν μπροστά και φυσικά δεν είναι δυνατόν να μη δώσουμε την ανάλογη προσοχή και τώρα. Καλούμε όλους τους καβαλιώτες που μας υποστηρίζουν σ αυτού του είδους τις δράσεις δείχνοντας την ευαισθησία τους και να προσφέρουν νερά, τρόφιμα και ότι χρειάζεται. Μπορούν να μας βρούν στους συλλόγους μας αν θέλουν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες».

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο Σωματείο των εργαζομένων  της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  στο Διοικητήριο στο γραφείο  431 από σήμερα και μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου την ερχόμενη Δευτέρα  από τις 9 π. μ ,έως 2 μ. μ.  Όσοι θέλουν να καταθέσουν χρήματα μπορούν να τα βάλουν σε λογαριασμό της Alpha Bank , με την διευκρίνιση πως πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν στους πλημμυροπαθείς της Αττικής.

Βοήθεια επίσης προσφέρουν και τα ΕΛΤΑ που θα μεταφέρουν αφιλοκερδώς κιβώτια με αναγκαία είδη μέχρι 20 κιλά βάρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.