Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καπνεργάτη  από τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για το θέμα των ελλείψεων στην Ειδική Αγωγή

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας  πραγματοποίησε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καπνεργάτη  για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της πολύπαθης Ειδικής Αγωγής όπου υπάρχουν τεράστια προβλήματα με  ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Απόστολο Μουμτσάκη, οδεύουμε προς το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς και ακόμη υπάρχουν 2000 κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα των οποίων είναι θέσεις Ειδικής Αγωγής. « Καταλαβαίνουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση βάζει στο περιθώριο την Ειδική Αγωγή των παιδιών  μας που τόσο χρήσιμη είναι σε όλους μας ενώ σήμερα (χθες) πρόκειται να κατατεθεί μία τροπολογία στην Βουλή, η δεύτερη τροπολογία ενάντια στην Ειδική Αγωγή βάση της οποίας  θα μπορούν να εργάζονται στις δομές όσοι έχουν  και 2ο πτυχίο και δεν έχουν το πτυχίο της Ειδικής Αγωγής  και αυτό είναι πολύ σοβαρό για εμάς» σημείωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε πως  άνθρωποι που σπούδασαν το αντικείμενο από εδώ και στο εξής  πιθανόν να αποκλείονται από αυτές τις θέσεις  και να δίνεται το δικαίωμα σε κάποιους άλλους που δεν γνωρίζουν τόσο σωστά το αντικείμενο.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

«Και αυτή η τροπολογία είναι η 2η, όταν την 1η τροπολογία της ψήφισε ο τέως υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, η οποία αποχαρακτήριζε τις θέσεις  των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής» σημείωσε χαρακτηριστικά. Εξηγώντας τι σημαίνει αποχαρακτήριζε, τόνισε πως σε κάθε σχολείο υπήρχε μία θέση χαρακτηρισμένη ως Ειδικής Αγωγής, δύο θέσεις όπου θα μπορούσαν να εργαστούν συνάδελφοι τους εκπαιδευτικοί με το βασικό τους πτυχίο και αυτό έχει καταργηθεί. .  «Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν υπάρχουν χρήματα στην Εκπαίδευση και είμαι σίγουρος ότι αν η σημερινή Κυβέρνηση ζητήσει να βρει χρήματα θα τα βρει, απλά δεν είναι μέσα στον σχεδιασμό της η Εκπαίδευση και κυρίως η Ειδική Εκπαίδευση» σημείωσε. Και πρόσθεσε ότι ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς   έτσι ώστε να καλυφθούν αυτά τα κενά που υπάρχουν, όταν στον Νομό Καβάλας  οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής είναι 62 σήμερα ενώ τα κενά που υπάρχουν είναι πολλά και οι θέσεις αυτές  πρέπει  να καλυφθούν μόνον με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

** Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας κ. Ιωαννίδης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση