Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνει σήμερα το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας για το νόμο περί διαδηλώσεων

Σε κινητοποιήσεις προχώρησε χθες το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας για το θέμα των διαδηλώσεων. Ο πρόεδρός της κ. Τάσος Ιωαννίδης σημείωσε πως είναι κάθετα αντίθετοι με το νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «έχουμε εν μέσω καλοκαιριού ένα νέο νομοσχέδιο που μας βρίσκει κι αυτό απέναντί τους, από την άποψη ότι για να κάνεις μία διαδήλωση θα πρέπει να περάσεις από πολλά μέτρα και σταθμά. Αν η Αστυνομία δεν θέλει να γίνει μια συγκέντρωση, δεν θα γίνει. Δεν μπορείς να κάνεις συγκεντρώσεις σε δημόσιες υπηρεσίες ή στα υπουργεία. Είναι ένας νόμος που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που τον θεωρούμε ανήκουστο. Εντελώς απαράδεκτο αυτό το νομοσχέδιο που θέλουν να περάσουν.

Εμείς κάναμε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και μετά για όλο το δημόσιο τομέα. Επίσης έχουμε την Πέμπτη (σήμερα) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη στις 7.30 το απόγευμα. Αυτό θα πρέπει να μείνει μόνο στα χαρτιά. Είναι ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο που δίνει υπερεξουσίες στην αστυνομία αι το λιμενικό. Δεν ξέρω τι σκέφτονται για τις διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις και τις απεργίες που έχουν κερδιθεί με αίμα από τους εργαζόμενους. Θα πρέπει όλοι να κινητοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν μπορούν να βάζουν κριτήρια για τις συγκεντρώσεις. Στην Καβάλα, όπως και σε άλλες μικρές πόλεις, δεν βλέπουμε τη συγκέντρωση ως κάτι εγκληματικό. Και πάντα είμαστε άψογοι στη συμπεριφορά μας. Δεν ξέρω τι σκέφτηκαν για να κατεβάσουν αυτό το νομοσχέδιο. Πολλές φορές γίνονται παρεκτροπές αλλά αυτό οφείλουν όλοι όσοι κάνουν συγκεντρώσεις να το αποτρέπουν. Στο νόμο υπάρχουν πολλές ασάφειες που η Αστυνομία θα τις βλέπει όπως θέλει η ίδια. Και μπορεί να σταματά ακόμη και την τελευταία στιγμή μια συγκέντρωση. Αυτό δεν γίνεται αν το κάνουμε. Κι έχει κι άλλα πολλά που θα δούμε μπροστά μας. Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει το νόμο αυτό κατά το δοκούν. Εμείς είμαστε αντίθετοι σ’ αυτό. Τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τις συγκεντρώσεις δεν μπορούν να μας τις κόψουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.