ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στόχος το ΤΕΙ να μετατραπεί σε Πανεπιστήμιο όπως τονίστηκε από την διοίκηση στον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλό

Με τον νέο Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Μπαντέκα Δημήτρη και με τον Αντιπρύτανη κ. Μητρόπουλο Θανάση συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος  στο πλαίσιο της αδιάλειπτης συνεργασίας τους.  Ο κ. Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του σημείωσε ότι  ελπίζει ο κ. Μπαντέκας να συνεχίσει στην ίδια πορεία στην οποία το Ίδρυμα χάραξε τα τελευταία χρόνια με τον προηγούμενο Πρύτανη κ. Μητρόπουλο που στην διάρκεια της θητείας του χαρακτηρίζονταν  για το διευρυμένο πνεύμα συνεργασίας  και την οραματική προσέγγιση της πορείας του ΤΕΙ στο μέλλον.  Εξέφρασε δεν την πίστη του ότι θα συνεχίσουν  τον  ίδιο τρόπο την συνεργασία τους με τον νέο Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις.  Καταληκτικά ανέφερε ότι πολλές φορές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση γίνεται μία συζήτηση μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, τονίζοντας ότι το ΤΕΙ ΑΜΘ βρίσκεται πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο των ιδρυμάτων και των δύο κατηγοριών  που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις της Περιφέρειας  και προσπαθούν  εκ των ενόντων να αναδείξουν  και τις επιστήμες που υπηρετούν και την περιοχή που υπηρετούν.  Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε  ότι θα  συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον ίδιο ζήλο όπως στο παρελθόν.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Από πλευράς του ο κ. Μπαντέκας διαβεβαίωσε τον κ. Μαρκόπουλο  ότι θα συνεχίσουν την ίδια πορεία στο Ίδρυμα  για την αναβάθμιση του, μία παρακαταθήκη που τους άφησε ο απερχόμενος Πρύτανης κ. Μητρόπουλος  με τις μεγάλες προσπάθειες που έχει κάνει. Σημείωσε δε ότι θα προσπαθήσουν το Ίδρυμα να γίνει πανεπιστημιακό  και στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης και πιστεύουν ότι σε αυτό τον στόχο  αν δεν έχουν την βοήθεια όλης της Καβάλας  και των φορέων της δεν θα μπορέσουν να το πετύχουν.  Καταληκτικά διαβεβαίωσε τον κ. Μαρκόπουλο ότι θα συνεχίσουν να έχουν άψογη συνεργασία όπως και με όλους τους φορείς της Καβάλας.

ΕΠΑΦΕΣ

Ο κ. Μητρόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Μαρκόπουλο για την στήριξη  που παρείχε όλα αυτά τα χρόνια στο ΤΕΙ εκφράζοντας την πίστη ότι ο νέος Πρύτανης κ. Μπαντέκας θα ακολουθήσει την πορεία την οποία έχουν χαράξει  για να πάει μπροστά το, ΤΕΙ και να  γίνει Πανεπιστήμιο. «Θεωρώ ότι με τις φρέσκιες ιδέες και τις νέες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο κ. Μπαντέκας  αυτό θα γίνει πιο σύντομα και καλύτερα από ότι αν παραμέναμε στις ίδιες διοικήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος ανέφερε ότι για τον στόχο της  μετατροπής του ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο το πρώτο πλάνο είναι να  γίνει το ΤΕΙ αυτοτελώς Πανεπιστήμιο, ένα Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, που είναι ένα πάγιο αίτημα τους.  Το δεύτερο πλάνο είναι να συνενωθεί με το Πανεπιστήμιο Θράκης και συζητούν σήμερα αυτά τα 2 σχέδια.  Στο πλαίσιο αυτό έχουν συζητήσεις με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  και πιστεύουν ότι όταν εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα. Ο κ. Μητρόπουλος βέβαια σχολίασε πως ο χρόνος δεν είναι πραγματικός αλλά πολιτικός και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *