«Στο όνομα της ανάπτυξης δεν πρέπει να θυσιασθεί καμία παράμετρος ασφαλείας» δηλώνει με αφορμή το υδροπτέρυγο ο  βουλευτής Γ. Παπαφιλίππου

Σε στάση αναμονής βρίσκεται ο Λετονός επιχειρηματίας που θέλει να  δρομολογήσει ένα Υδροπτέρυγο  στην πορθμειακή γραμμή Καβάλα –  Λιμένα. Ο επιχειρηματίας τρέχει τις διαδικασίες ελπίζοντας να ξεκινήσει τα δρομολόγια από αρχές Σεπτεμβρίου.  Ο βουλευτής κ. Γιώργος Παπαφιλίππου κλήθηκε να  σχολιάσει το γεγονός ότι δεν στηρίζεται η προσπάθεια του επιχειρηματία.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Παπαφιλίππου «Δεν ξέρω ποιος πρέπει να βοηθήσει ποιον,  ξέρω όμως ότι τηρούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Τα προβλήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας πρέπει να αντιμετωπισθούν. Γιατί αν γίνει κάτι όλοι εμάς θα κατηγορούσουν. Δεν υπάρχει ταλαιπωρία, απλά εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία που δεν μπορεί να παρακαμφθεί.

Γιατί αν παρακαμφθεί, τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατα προβλήματα. Θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος τόπος ώστε με ασφάλεια να πλεύσει το υδροπτέρυγο και όλα πρέπει να γίνουν με κυρίαρχο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών που θα το χρησιμοποιήσουν. Το πρόβλημα έως σήμερα είναι που θα δένει το Υδροπτέρυγο στον Λιμένα μια και δεν εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο θέμα. Δεν είναι μόνο θέμα γραφειοκρατίας είναι και θέμα έλλειψης κατάλληλων υποδομών που πρέπει να δημιουργηθούν για να λειτουργήσουμε με ασφάλεια».

ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Στο ερώτημα τι γινόταν πριν και πως λειτουργούσε παλιά το σημείο πρόσδεσης στο Λιμένα ο ίδιος τόνισε ότι επειδή όλα είναι θέμα ασφάλειας, πρέπει να εξετασθούν όλα ενδελεχώς.

«Από την άλλη δεν ξέρω αν οι άλλες ναυτιλιακές εταιρείες βάζουν εμπόδια, αν όμως αυτό συνέβαινε ο ίδιος θα έβαζα τελεία σε μια τέτοια τακτική. Όπως και να έχει πρέπει σε κάθε επενδυτική προσπάθεια να μειωθεί η γραφειοκρατία. Βήματα γίνονται και θα γίνουν απλά στην περίπτωση μας είναι να τηρηθούν όλοι οι όροι ασφαλείας. Πρόσφατα είναι τα τραγικά γεγονότα στο ΜΑΤΙ και πρέπει να τηρούμε τη νομοθεσία ως κόρη οφθαλμού ελέω ασφάλειας πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν έχει αποκλεισθεί περιοχή στην Θάσο και έχει εμποδιστεί η πρόσβαση πολιτών στην παραλία ο ίδιος απαντά ότι   «Κάτι έχω ακούσει, σε κάθε περίπτωση όμως και το ζήτημα αυτό μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των υπουργών θα ενεργοποιηθεί το παρατηρητήριο δόμησης και τέτοια ζητήματα θα επιλύονται και δεν θα έχουμε θέματα τραγικά ωσάν στο ΜΑΤΙ».

Αναφορικά με τα τουριστικά νούμερα ο ίδιος θεωρεί πως είναι νωρίς να βγουν συμπεράσματα. «Παρατηρώ και το δημόσιο καυγά μεταξύ πολιτικών αλλά νομίζω ότι όλα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους. Οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν στοιχεία και αυτοί θα κάνουν το λογαριασμό στο τέλος» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.