ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης είχαν συνάντηση με την Γενική Γραμματέα κ. Σδούκου οι εργαζόμενοι της Ενεργειακής Αιγαίου

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης είχαν συνάντηση με την Γενική Γραμματέα κ. Σδούκου οι εργαζόμενοι της Ενεργειακής Αιγαίου για το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του Πρίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Μανώλη Κελαϊδάκη ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση όπου τέθηκαν οι βάσεις για την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και εκπροσώπους του σωματείου μας, με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κι ένα επιτελείο από εξειδικευμένους συμβούλους της γενικής γραμματέα. Ήταν αρκετά ενημερωμένοι, είχαν δουλέψει πάνω σ’ αυτό. Πρώτη φορά συναντηθήκαμε με ανθρώπους που γνωρίζουν τόσα πολλά, ήταν ουσιαστικοί και ενδιαφερόντουσαν πραγματικά να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Αυτή η συνάντηση κράτηση 2 ώρες. Μεταφέραμε τη δική μας αγωνία, ένα μεγάλο κομμάτι της συζήτησης ήταν για το θέμα της ασφάλειας και πήραμε τη δέσμευση ότι οι εργαζόμενοι θα μετέχουν σε μία επιτροπή που αφορά θέματα υγιεινής κι ασφάλειας και συνδέεται με τη ΔΕΗ. Αυτός ήταν ένας στόχος της Ομοσπονδίας Ενέργειας και το μετέφερε ξανά ο πρόεδρος. Για μας τους εργαζόμενους η ασφάλεια είναι ένα από τα σοβαρότερα θέματα. Βάλλονται μεν τα εργασιακά και πολλά πράγματα στη χώρα μας αλλά σε τόσο μεγάλης κλίμακας και σοβαρότητας εταιρείες, η ασφάλεια είναι το παν. Αυτό έδειξαν να το καταλαβαίνουν οι σύμβουλοι του υπουργού».

ΚΟΜΜΑΤΙ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»

Συνέχισε λέγοντας «στο κομμάτι για τα πετρέλαια ζητήσαμε οι εγγυήσεις του υπουργείου να είναι προς την κατεύθυνση να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη επένδυση του κοιτάσματος  «Ε»  και να συνεχιστεί η ασφαλής λειτουργία του εργοστασίου. Αυτά είναι δύο κομμάτια για μας πολύ σημαντικά στο θέμα της βοήθειας, μιας και η κ. Σδούκου μας είπε ότι δεν είναι αρμόδιο το υπουργείο Ανάπτυξης που θα αποφασίσει, αλλά το υπουργείο Οικονομικών. Γι’ αυτό και αναμένουμε τις επόμενες μέρες κι αν χρειαστεί να κάνουμε συναντήσεις για να πάρουμε κάτι πιο χειροπιαστό. Εκεί που θα έχουν καταλήξει οι σύμβουλοι να μπορέσουμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Το κοίτασμα Ε έπρεπε να είχε  ξεκινήσει χθες», είπε χαρακτηριστικά ένας σύμβουλος. Η δέσμευση της δικής μας πλευράς, της εταιρείας μας, ήταν να έχει ξεκινήσει αρχές του 2019. Είχαμε αδειοδοτηθεί, εξασφαλίστηκαν τα δάνεια από τις ρουμάνικες τράπεζες, την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Αυτά τα θυμόντουσαν στο υπουργείο, μας τα ρώτησαν, μας είπαν ποια είναι κατά τη γνώμη μας η αιτία που δεν πραγματοποιήθηκε αυτό. Μεταφέραμε την άποψή μας χωρίς να είμαστε οι αρμόδιοι. Θα έπρεπε να  έχει ξεκινήσει το Ε, είναι ο μόνος δρόμος για να εξασφαλιστεί αυτή η δραστηριότητα που έχει τόσο ανάγκη η πόλη μας, κι όλα αυτά τα έμμεσα και άμεσα οφέλη που καρπώνεται η τοπική κοινωνία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *