«Στο τέλος η προσπάθεια θα μας επιβραβεύσει», δήλωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών, Γιάννης Ιακωβίδης, για τα δύο χρόνια στο τιμόνι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας

 

Δύο χρόνια συμπλήρωσε στο  «τιμόνι» της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Γιάννης Ιακωβίδης. Ο ίδιος έκανε σε δηλώσεις του έναν απολογισμό δράσης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «απολογισμός γίνεται συχνά διότι πολλά πράγματα δεν τα κάνουμε όπως θέλουμε. Πιστεύω ότι προσπαθούμε κι αυτό είναι που αξίζει και στο τέλος θα μας επιβραβεύσει.

Η κοινωνία είναι πάντα ανάμικτη και αντιδρά ποικιλόμορφα. Πολλοί κρίνουν εξ αντικειμένου και παίρνουν θέση με επιχειρήματα. Άλλα λειτουργούν με προκατάληψη, κάπου θα βρουν κάτι αρνητικό και θα ασχοληθούν με αυτό. Από μέρους μου πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Δεν θέλω να παραμένω στις επιτυχίες, ούτε και να δυστυχώ όταν κάπου σκαλώνουμε. Πάμε στην επόμενη προσπάθεια.

Η ζωή όλων και σαν ομάδες και σαν κοινωνίες και σαν άτομα, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Πάντα προσπαθούμε κι ελπίζουμε με την πρώτη αν πετύχουμε φοβερά αποτελέσματα. Αλλά στην πορεία ανακαλύπτουμε πολλές δυσκολίες. Για παράδειγμα, με την υπόθεση Περιγιαλίου υποσχέθηκα να γίνει κάτι προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά όσο προχωρώ εντοπίζω κάποιες δύσκολες πτυχές που θα δημιουργήσουν είτε γραφειοκρατικά, είτε οικονομικά εμπόδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να είμαι αισιόδοξος στο ξεκίνημα».

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Ειδικά για το Περιγιάλι συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν επιδιώξεις που αντιτίθενται. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών οικοπέδων που θέλουν να τα αξιοποιήσουν και περιμένουν να ανοιχτούν οι δρόμοι. Υπάρχουν κι αυτοί που έχουν βολευτεί όπως έχει η κατάσταση και είναι στην άλλη πλευρά. Εμείς σαν Δήμος Καβάλας έχουμε υποχρέωση να ξεκινήσουμε την εφαρμογή του σχεδίου που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια και εφαρμόζεται με πολύ αργούς ρυθμούς μέχρι σήμερα.

Υπάρχει αυτήν τη στιγμή ένα πρόγραμμα της τάξης των 4-6 εκ. ευρώ που προορίζεται από κάποια χρηματοδότηση της κυβέρνησης για υδροδότηση του Περιγιαλίου. Αν δεν διανοιχτούν οι δρόμοι για να υλοποιηθεί το έργο, αυτά τα χρήματα θα μείνουν στον αέρα και ίσως χαθούν. Στο τέλος του 2022 θέλουμε να έχουμε σημαντικό αριθμό διανοιγμένων δρόμων ώστε να αρχίζει να εφαρμόζεται αυτό το έργο. Θα ξεκινήσουμε από την Καλαμίτσα το έργο της υδροδότησης ώστε να φτάσουμε εκεί αργότερα.

Το δεύτερο είναι η αποχέτευση. Αν εξασφαλίσουμε αυτές τις προϋποθέσεις νομίζω ότι θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα. Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει αυτό το έργο. Αυτήν τη στιγμή έχουμε την ευκαιρία να το προχωρήσουμε».

Τέλος, για τα σχολεία είπε ότι «είναι άμεση υποχρέωση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Μέχρι τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι επεμβάσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast