Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι 3 ναυτιλιακές εταιρείες για να «γλιτώσουν» τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλας- Πρίνου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι 3 ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Καβάλα όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους από το Υπουργείο Ναυτιλίας να εκτελούν δρομολόγια μόνον στη γραμμή Κεραμωτής- Λιμένα. Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης δήλωσε ότι θα διερευνήσουν την όλη υπόθεση ενημερώνοντας καταρχήν τους βουλευτές.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι το χειρότερο σενάριο που περιμέναμε. Εμείς ευελπιστούσαμε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας, που έκανε αυτό που ζητήσαμε –στο έγγραφο που στείλαμε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς, ζητούσαμε οι ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή της Κεραμωτής, για λόγους δημοσίου συμφέροντος να εκτελούν δρομολόγια και στην αντίστοιχη γραμμή του Πρίνου. Γνωρίζαμε ότι καμία εταιρεία δεν είχε δηλώσει πλοίο στη γραμμή του Πρίνου άρα ήταν θέμα του υπουργείου Ναυτιλίας. Το υπουργείο επέβαλλε στις εταιρείες να εκτελούν δρομολόγια και στη γραμμή του Πρίνου και οι εταιρείες αντέδρασαν μ’ αυτόν τον τρόπο -δεν θα τον έλεγα αδόκιμο- για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους. Και κατέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

Πρόσθεσε δε πως «Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το επιβατικό κοινό. Αυτόν τον ήπιο χαρακτηρισμό μπορώ να κάνω αυτήν τη στιγμή, δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερο την ενέργεια και των τριών εταιρειών. Γιατί βλέπετε ότι και οι τρεις, όταν θέλουν να προστατέψουν τα συμφέροντά τους λειτουργούν σαν μία ενιαία. Κατά συνέπεια, θα περιμένουμε τις εξελίξεις. Φαντάζομαι το Συμβούλιο Επικρατείας να μην τους δικαιώσει και γιατί αν το κάνει, η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου οδεύει προς κλείσιμο, με όλους τους αγώνες που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επιβατικό κοινό και κυρίως για τους κατοίκους της νότιας και κεντρικής Θάσου».

Για τη συνέχεια είπε, επίσης, «ότι σίγουρα θα επικοινωνήσουμε και μες τους 4 βουλευτές του νομού Καβάλας, με τον δήμαρχο Θάσου που ενδεχομένως κι αυτός θα γνωρίζει τις τελευταίες εξελίξεις και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *