Στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου χθες ο Ευρωβουλευτής του  ΚΚΕ  Σ. Ζαριανόπουλος

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Καβάλα, πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου,  επισκέφθηκε χθες το πρωί ο ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε. Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Η επίσκεψη του κ. Ζαριανόπουλου στον συγκεκριμένο χώρο, έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε.  ανέφερε  «Το ενδιαφέρον του Κ.Κ.Ε. είναι συνεχές για το ζήτημα των προσφύγων και υπενθυμίζουμε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι εισβολείς, αλλά θύματα πολέμων. Πολέμων που συνεχίζονται και κλιμακώνονται στην περιοχή μας με μεγάλους κινδύνους και για τη χώρα μας, πολέμους στους οποίους μετέχει η Ελλάδα και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, μετατρεπόμενη η χώρα μας σε μια τεράστια νατοϊκή βάση, βάση εξόρμησης γι’ αυτούς τους πολέμους. Αυτοί που προκαλούν τους πολέμους και το δράμα των προσφύγων είναι αυτοί που με την αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική τακτικής τους, μιλώ για την Ε.Ε. και τη συμφωνία της δικής μας κυβέρνησης, χειροτερεύουν περισσότερο την κατάσταση».

ΟΡΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

«Είναι χαρακτηριστικό αυτό που υπάρχει στα νησιά με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απάνθρωπες συνθήκες, οι οποίες προβλέπεται να οξυνθούν ακόμη περισσότερο, ακόμη και με την επιστροφή νόμιμων προσφύγων από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ξανά πίσω στην Ελλάδα. Αναμένουμε και με βάση την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και τη στάση της γείτονος, αλλά και με βάση το ότι το δράμα αυτών των ανθρώπων έχει γίνει αντικείμενο παζαριού, χειροτέρευση αυτής της κατάστασης. Το Κ.Κ.Ε καλεί τον λαό μας να συνεχίσει να δείχνει τη συγκινητική αλληλεγγύη του προς τους ανθρώπους αυτούς, να απαιτήσει να έχουν ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και το δικαίωμα να πάνε στις χώρες που έχουν επιλέξει», επισήμανε καταληκτικά ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος είπε ακόμη ότι ο αριθμός των προσφύγων στην Καβάλα είναι σε οριακό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.