Στο πόδι στήθηκε ο ΕΦΚΑ σύμφωνα με το φοροτέχνη λογιστή Ντίνο Κλειτσιώτη καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα

Στο πόδι στήθηκε ο ΕΦΚΑ σύμφωνα με το φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη, καθώς δεν υπάρχει σωστή οργάνωση και πολλοί ασφαλισμένοι δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στο σύστημα.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε πως «είναι γεγονός ότι αυτό το εγχείρημα που λέγεται ΕΦΚΑ στήθηκε λίγο στο ποδάρι όπως το λέμε στη λαϊκή γλώσσα, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Ακόμη είναι γεγονός ότι πάνω από 150 χιλιάδες ασφαλισμένοι ψάχνουν να βρούνε αν είναι εγγεγραμμένοι ή όχι στον ΕΦΚΑ. Πέρα από όλα αυτά όμως, ο ΕΦΚΑ επιβαρύνει μια μεγάλη μερίδα υγιών επιχειρηματιών, τα ποσά είναι δυσβάσταχτα, αυτό το ποσοστιαίο επί των καθαρών κερδών είναι γεγονός ότι γονατίζει πολλούς φορολογούμενους. Φορολογούμενους οι οποίοι είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, οι οποίοι συμβάλουν τα μέγιστα με την απόδοση των φόρων και στα δημόσια έσοδα και έρχονται τώρα να αντιμετωπίσουν και αυτό το δυσβάσταχτο ποσό ασφαλιστικών εισφορών, το οποίο κάθε άλλο παρά ασφαλιστικές εισφορές είναι. Είναι μια φορολογική επιβάρυνση επιπλέον. Υπάρχουν πάρα πολλοί φορολογούμενοι υγιείς πραγματικά οι οποίοι δηλώνουν σοβαρά καθαρά κέρδη, πληρώνουν τους φόρους τους που κι αυτοί είναι μεγάλοι, αλλά προστίθεται τώρα και αυτό το ΕΦΚΑ το 27% στα καθαρά κέρδη για το πλείστο των επαγγελματιών. Υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα όπως είναι οι μηχανικοί, οι οποίοι πληρώνουν 37%, όπως είναι οι δικηγόροι οι οποίοι πληρώνουν 35% στα καθαρά τους κέρδη, είναι νούμερα στα οποία δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι ασφαλισμένοι. Κι αυτό αποδεικνύεται από τα έσοδα τα οποία έχουν ανακοινωθεί και τα οποία υπολείπονται αυτών των οποίων έχουμε προϋπολογίσει για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Δίνονται παρατάσεις, ο ΕΦΚΑ για το Μάρτιο ενώ έληγε η προθεσμία 30/4 δόθηκε προθεσμία μέχρι 12 Μαΐου, κι αυτό δείχνει το αλαλούμ που υπάρχει λίγο πολύ στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ».

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ

Τόνισε δε με έμφαση πως «εύχομαι πραγματικά τα έσοδα τα οποία έχουν προϋπολογιστεί να τα εισπράξουμε, αν καταρρεύσει το σύστημα θα είναι καταστροφικό για όλους τους ασφαλισμένους, για όλους τους συνταξιούχους. Ήταν κάτι το οποίο λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο, γιατί είναι πολύ δυσβάσταχτο για ανθρώπους οι οποίοι στηρίζουν πραγματικά τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου να επιβάλλεται ένας επιπλέον φόρος γιατί περί φόρου πρόκειται. Όταν κάποιος κερδίζει 40 χιλιάδες ευρώ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει περίπου 11.000 ευρώ στον ασφαλιστικό του φορέα, ενώ μέχρι πριν έξι μήνες πλήρωνε 5.000 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια κι άλλα παραδείγματα που πλήρωνε κάποιος μέχρι πέρσι 4.000 και τώρα πληρώνει 2.000 ευρώ. Από πού θα πάρεις όμως τα έσοδα; Από τον υγιή επιχειρηματία. Αυτός ο οποίος δηλώνει 5 και 10 χιλιάδες ευρώ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε σε αυτά τα ελάχιστα που του έχουν βάλει τώρα. Για αυτό θα πρέπει να δούμε τη ραχοκοκαλιά, τον υγιή επιχειρηματία να τον ελαφρώσουμε από αυτούς τους δυσβάσταχτους φόρους και τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.