Κύριο άρθροΠολιτική

Στο πλευρό των 56 δημοτικών συμβούλων για το θέμα της πρόσληψης συμβασιούχων στο Δήμο Παγγαίου οι βουλευτές του Νομού Καβάλας

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου για το θέμα της παραπομπής των 56 αιρετών για την πρόσληψή συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας, παρουσία των βουλευτών που δεσμευτήκαν να περάσει από την Βουλή σχετική τροπολογία. Όπως έγινε γνωστό από τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μποσμπότη οι βουλευτές θα επιχειρήσουν για να παρέμβουν στην Βουλή και να λυθεί το πρόβλημα.

Για τη συνεδρίαση της Δευτέρας είπε ότι «είναι ένα θέμα το οποίο το έχουμε αναλύσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της παρούσας διοίκησης αλλά και της προηγούμενης –σύνολο 56 άτομα- με την ποινική δίωξη που υπάρχει εναντίον τους για το θέμα των διμήνων, με τον πιθανό καταλογισμό που θα τους έρθει για πολύ μεγάλα ποσά που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, οπότε εφόσον βλέπουμε ότι είναι κολλημένη η ιστορία και δεν προχωράει αυτή η περιβόητη τροπολογία που προσπαθούμε να γίνει, χθες (σ.σ. προχθές) εκλήθη έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και εκλήθησαν να παραστούν και οι βουλευτές. Τους ευχαριστούμε γιατί ανταποκρίθηκαν οι 3 από τους 4 του νομού Καβάλας -ο 4ος ο κ. Παπαφιλίππου έλειπε για υποχρεώσεις στην Αθήνα- αλλά ήταν παρόντες ο κ. Εμμανουηλίδης και ο κ. Μορφίδης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο κ. Παναγιωτόπουλος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. Τους ευχαριστούμε. Εκεί μας εξέθεσαν το πώς έχουν τα πράγματα, το πώς γίνονται οι τροπολογίες στη Βουλή, πώς εισάγονται, σε ποιο στάδιο βρίσκεται, τι προσπαθούν να καταφέρουν. Από πλευράς των δημοτικών συμβούλων τέθηκε το θέμα ότι θα θέλαμε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα σε άμεσο χρονικό διάστημα, γιατί ο καιρός περνάει, ο Σεπτέμβριος που είναι να εκδικαστεί η υπόθεση είναι πολύ κοντά, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι τον Ιούνιο η Βουλή κλείνει και αρχίζουν τα θερινά τμήματα όπου εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο. Στην ουσία αν αφαιρέσουμε και τις γιορτές του Πάσχα, μένει ένας Μάιος για να μπορέσει να γίνει κάτι με την υπόθεση. Έκδηλη ήταν η αγωνία των δημοτικών συμβούλων, των συναδέλφων, έντονη η ανησυχία τους γιατί βλέπουν ότι ίσως βαλτώσει το πράγμα και ίσως να υπάρξουν καταδίκες. Ας ελπίσουμε ότι θα δοθεί η περιβόητη λύση μέσω μιας τροπολογίας για να μπορέσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι –μεταξύ αυτών κι εγώ, βέβαια- και πιο πολύ οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρειάζονται την ασφαλιστική ενημερότητα, χρειάζονται τη φορολογική τους ενημερότητα, διότι όταν δεσμευτεί ένα ΑΦΜ καταλαβαίνετε ότι από ‘κει και πέρα υπολειτουργεί μια επιχείρηση. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί αυτή η τροπολογία, θα ψηφιστεί ομόφωνα από τα κόμματα της Βουλής και για να φύγει αυτός ο βραχνάς, αυτή η θηλιά που έχει περάσει στο λαιμό 56 ανθρώπων οι οποίοι σε τελευταία ανάλυση δεν φταίνε και τίποτα».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

Για την τροπολογία και την κατάθεση που πρόκειται να κάνουν οι βουλευτές είπε ότι «αυτό προσπαθούν εδώ και καιρό. Βέβαια το θέμα δεν είναι, απ’ ό,τι μας εξήγησαν οι άνθρωποι, να κατατεθεί η τροπολογία αλλά να ψηφιστεί. Δηλαδή 4 βουλευτές υπογράφουν ένα κείμενο και το καταθέτουν. Το θέμα είναι να τύχει της αποδοχής των υψηλότερα, από αυτούς, ισταμένων μέσα στα κομματικά πράγματα και του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας ούτως ώστε να έχει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να μπορέσει αυτή να σταθεί, για να μην έχουμε μία τροπολογία που κατατεθεί αλλά στο τέλος δεν ψηφιστεί. Εκεί είναι η αγωνία. Υπάρχουν σε κάθε κόμμα κάποιες αντιδράσεις -για ποιους λόγους, δεν μπορούμε να τα ξέρουμε αυτά τα «εσωτερικά» και το πώς μπορούν να σκέφτονται τα υψηλότερα κλιμάκια των κομμάτων. Ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτές τις αντιδράσεις και να κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή. Ας περιμένουμε να δούμε σε άμεσο χρονικό διάστημα τι θα γίνει. Πάντως είναι δεδομένη και δεδηλωμένη η προθυμία και οι ενέργειες των 4 βουλευτών του νομού Καβάλας τους οποίους, βέβαια, εμείς τους ευχαριστούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *