ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στο μενού των ξενοδοχείων και των εστιατορίων του Νομού Καβάλας τα πιάτα της τοπικής κουζίνας

Στην εκδήλωση παρουσίασης της γαστρονομίας της Καβάλας στην Αθήνα παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης. Ο ίδιος εξήρε αυτή την προσπάθεια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια».

Για τα όσα έγιναν στην «πρεμιέρα» στο εστιατόριο Balcony στο Κουκάκι, όπου για μία εβδομάδα θα υπάρχουν στο μενού τα καβαλιώτικα πιάτα, είπε ότι «ήταν μια πολύ πετυχημένη βραδιά, είχε γίνει με πολύ φροντίδα και μεράκι από την πλευρά της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και των συνεργατών της και τον σεφ Νίκο Φωτιάδη. Παρουσιάστηκαν αυθεντικές και πρωτότυπες συνταγές με βάση τη γαστρονομική κουλτούρα της Καβάλας. Αναδείχθηκαν και τα τοπικά προϊόντα και η πολιτισμική ταυτότητα της πόλης και για τη δράση που έχει δεχθεί και στη γαστρονομία. Ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί είχαν μαζέψει αρκετούς δημοσιογράφους από έντυπα, κριτικούς γαστρονομίας κλπ. Νομίζω αυτό είναι το βασικό. Ότι αυτό το πράγμα θα μεταφερθεί, πλέον στον Τύπο και θα προβληθεί ούτως ώστε η Καβάλα να αναδείξει, πέρα από το ότι είναι μια πολύ όμορφη πόλη στην Ανατολική Μακεδονία, ότι διαθέτει και μία γαστρονομική ταυτότητα την οποία ο επισκέπτης μπορεί να τη γευθεί όταν θα έρθει και θα φιλοξενηθεί».

ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Για το αν τα ξενοδοχεία του Νομού είναι σε θέση να παρουσιάσουν, γαστρονομικά, κάτι αμιγώς καβαλιώτικο είπε ότι «αυτό που σαν ιδέα υλοποιείται αυτήν τη στιγμή είναι, με βάση τα τοπικά υλικά και τις τοπικές συνταγές, να δημιουργηθεί ένα μενού, μια παλέτα γεύσεων και πιάτων, στην οποία με κάποιον τρόπο θα «εκπαιδευτούν» οι σεφ των ξενοδοχείων αλλά και των εστιατορίων της πόλης, ούτως ώστε να τα προσθέσουν στον κατάλογό τους και αυτά να αναδείξουν το γαστρονομικό πιάτο της Καβάλας. Αυτό γίνεται. Θα είναι μια συνεργασία που έχει ξεκινήσει, έχουν γίνει κάποιες παρουσιάσεις σε επίπεδο γνωριμίας όλης της δράσης και αυτό που ευελπιστούμε –και θέλει και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ από την πλευρά της- είναι να περάσουν αυτά στους καταλόγους των εστιατορίων, είτε της πόλης, είτε κάποιων ξενοδοχείων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *