Στο Λονδίνο ταξίδευσε ο Διευθυντής του Air Sea Show Παναγιώτης Γεωργιάδης για την προβολή σημαντικού ντοκιμαντέρ

Στο Λονδίνο ταξίδευσε ο Διευθυντής του Air Sea Show κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης για σειρά επαφών. Την ίδια ώρα που ο σχεδιασμός για την όλη διοργάνωση προχωρά κανονικά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «προσκληθήκαμε στο Λονδίνο για την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε όλο τον κόσμο βέβαια και επ΄ ευκαιρίας των γεγονότων των επετειακών εκδηλώσεων στο Δήμο Θάσου πέρσι τον Ιούνιο του 2016 με κεντρικό θέμα την αναβίωση της πτήσης του Ντόναλντ Μπρέμερ, υποπλοιάρχου του Βασιλικού Ναυτικού πριν από έναν αιώνα στη Θάσο. Έτσι λοιπόν μιλάμε για το θέμα με το οποίο ο εγγονός του πέταξε μια πιστή ρέπλικα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου η οποία πλέον αποτελεί ζητούμενο αυτόν τον καιρό για τα Air Show της Αγγλίας και καλείται αυτό το διπλάνο με την ομάδα αυτή. Έτσι λοιπόν γυρίστηκε αυτό το ντοκιμαντέρ. Η πρεμιέρα του έγινε στο Λονδίνο, στο Prince Charles Theater στις 11 Απριλίου δηλαδή τη Μ. Τρίτη. Εκεί μαζεύτηκαν περίπου 100 θεατές, δεν ήταν πολλοί για να είμαι ειλικρινής, αλλά αν κρίνω από τις 10 προσωπικότητες που συνάντησα, δηλαδή τον Σερ Τσαρλς Τζορτζγουάιτ, ο οποίος είναι δισέγγονος του μεγάλου αυτοκράτορα της βιομηχανίας του Μπρίστολ, ο οποίος κινεί όλα αυτά τα νήματα με ρέπλικες, με αεροπλάνα γνήσια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και κυρίως με λιμουζίνες του 1900, μιλάμε δηλαδή για ένα ειδικό αντικείμενο, πολύ πλούσιο και πολύ δημοφιλές στην Αγγλία. Επίσης illustrator περιοδικών, τα τρία μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου ήταν εκεί, υπήρχαν από το Λος Άντζελες κάποιοι επισκέπτες ειδικοί για αυτό. Λίγοι σχετικά αλλά δεν είναι το θέμα του αριθμού».

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Συμπλήρωσε δε πως «το ντοκιμαντέρ ήταν εξαιρετικό, κρατάει 65 λεπτά, αναφέρεται στην Καβάλα και στη Θάσο συνολικά περίπου 15 – 16 λεπτά από αυτά. Της Καβάλας είναι περίπου 5 με 6, καμία φορά με την ποσότητα καταλαβαίνει κάποιος την αντανάκλαση που έχει η περιοχή μας μέσω του ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο. Ένα τριήμερο κάτσαμε εκεί και γυρίσαμε. Με τη σειρά τους οι Εγγλέζοι αυτοί επιθυμούν και ήδη το κανονίσαμε να έρθουν για προβολή του ίδιου του ντοκιμαντέρ στην περιοχή της πόλης της Καβάλας για τρεις παραστάσεις. Αυτά σχεδιάζουμε τώρα, να γίνουν σε κατάλληλο χώρο έτσι ώστε να το δει το κοινό. Πρεμιέρα πρώτη και στην Ελλάδα. Αυτό το DVD πουλιέται μέσω της Αγγλίας, εμείς δεν έχουμε κάποια εμπορική σχέση με αυτό το αντικείμενο και μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να το αγοράσει σε τρεις βδομάδες από τώρα. Είναι μια είδηση που δεν θα την πω σαν παράπονο, είναι μια είδηση που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πρωτοσέλιδο σε αθηναϊκή εφημερίδα, διότι έχει πάρα πολλές ουρές αυτή η ιστορία και δεν είναι μόνο οι καλλιτεχνικές ή οι ρομαντικές. Έχει και γεωπολιτικές προεκτάσεις. Αν δεν ερχόταν εδώ θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στην Ίμβρο κι όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει. Στο ντοκιμαντέρ μέσα αναφέρεται η Ίμβρος ως ελληνικό νησί. Επίσης όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει».

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αναφορικά με την πορεία της φετινής διοργάνωσης του Air Sea Show ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «η διοργάνωση πάει καλά, αργήσαμε σε πολλά επίπεδα αλλά όλη η περιοχή των Air Show είναι αναταραγμένη διότι η γεωπολιτική σκηνή είναι σε ασαφή κατάσταση, με αποτέλεσμα να έχουν σπάσει όλα τα χρονοδιαγράμματα όλων των ξένων. Και επειδή οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής μάστορες, στο χάος το οργανωμένο είμαστε καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση