Στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας εκδικάστηκαν προχθές 35 υποθέσεις απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας εκδικάστηκαν προχθές 35 υποθέσεις απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, καθώς διεκδικούν την επιστροφή τους στην εργασία. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης σχολίασε πως ο αγώνας τους συνεχίζεται, αναφέροντας αναλυτικά πως «είναι το δεύτερο στη σειρά δικαστήριο που κάνουμε όσον αφορά τα εργατικά μας ζητήματα, προκειμένου να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας, εκεί από όπου παράνομα εκδιωχθήκαμε από τον κ. Λαυρεντιάδη. Η διαδικασία κράτησε πολλές ώρες, δεν μπορεί όμως να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που έχει κάνει τόσες πολλές παρανομίες ο κ. Λαυρεντιάδης σε μικρό χρονικό διάστημα και πρέπει όλα αυτά να εξηγηθούν με λεπτομέρεια στο δικαστήριο. Ο κ. Λαυρεντιάδης φρόντισε να δημιουργήσει προβλήματα σε εμάς υποβάλλοντας μηνύσεις, θέλοντας να μας ρίξει στην ανέχεια. Με αυτόν τον τρόπο ο αρχικός του σκοπός ήταν από ότι αποδεικνύεται να μην καταβάλει ούτε καν τις αποζημιώσεις και το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι δεν μπορούμε να βγούμε και στο ταμείο ανεργίας».

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Σε ότι αφορά το θέμα των μηχανημάτων μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργούσαν, ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «είναι τραγικό καταρχάς για τους πολίτες του Χαλκερού, γιατί αυτοί έχουν διατυπώσει ενστάσεις και διαμαρτυρίες για τις μετρήσεις και τις οσμές που έχουν πνίξει τα σπίτια τους. Αυτό που είναι τραγικό είναι ότι μας κοροϊδεύουν και οι ίδιες οι αρχές. Ενώ θα ήταν πιο έντιμο από αυτούς και αυτό θα περίμενε κάποιος, να πουν εξαρχής ότι δεν υπάρχουν μετρήσεις διότι οι σταθμοί δεν λειτουργούν. Και να κοιτάξουν να βάλουν σε λειτουργία τους αντίστοιχους σταθμούς ώστε να βρουν αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Αντ΄ αυτού αποκρύφτηκε αυτό το γεγονός, τέθηκε ένας σταθμός σε λειτουργία, δόθηκαν μετρήσεις προκειμένου να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη της Καβάλας και οι μετρήσεις που δόθηκαν είναι από το νομαρχιακό κτήριο. Είναι πράγματα θλιβερά, δεν τιμούν κανέναν και ιδιαίτερα τις αρχές που ενεργούν με αυτόν τον τρόπο. Οι μετρήσεις που δώσανε, όπως έχω δει από τα δημοσιεύματα, ήταν μετρήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με το χρονικό που έκαναν καταγγελία οι άνθρωποι, οι κάτοικοι κάνανε την καταγγελία το Νοέμβριο και οι μετρήσεις δοθήκανε μετά τις 25 Γενάρη καταρχάς. Καταγγελία κάνανε οι κάτοικοι του Χαλκερού όχι οι κάτοικοι που μένουν γύρω από τη Νομαρχία. Αυτοί δώσανε μετρήσεις από σταθμό που έκανε δειγματοληψία έξω από το κτήριο της Νομαρχίας. Δικαιολογία δεν υπάρχει, υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Δεν τιμά ούτε την κ. δήμαρχο ούτε τον κ. Μαρκόπουλο ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν. Θα ήταν εντιμότερο να πουν από την αρχή ότι δεν είναι δυνατόν να πάρουμε μετρήσεις γιατί οι σταθμοί δεν λειτουργούν και δεν λειτουργούν για έναν, δύο, τρεις λόγους».

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ

Συμπλήρωσε αναφορικά με τα δικαστήρια ο κ. Βογιατζίδης πως «έχουμε ακόμα ένα δικαστήριο στις 28 Μαρτίου και εκεί ολοκληρώνονται οι υποθέσεις όλων των εργαζομένων που έχουμε απολυθεί και θα περιμένουμε εναγωνίως τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση