Κύριο άρθροΥγεία

Στο αρχείο τέθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιατρικού Συλλόγου Καβάλας  η υπόθεση 4 γιατρών για υπερβολική συνταγογράφηση  επιθεμάτων

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου  Καβάλας ασχολήθηκε με τις περιπτώσεις  4  ιατρών για το θέμα  της υπερβολικής συνταγογράφησης  επιθεμάτων και μετά από ενδελεχή εξέταση η υπόθεση οδηγήθηκε στο  αρχείο. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε ότι ο σύλλογος τους ασχολείται με όλα τα ζητήματα του ιατρικού κλάδου.

Συγκεκριμένα  ανέφερε ότι «Όπως έχουμε τονίσει δυστυχώς ο Ιατρικός Σύλλογος διακατέχεται τους τελευταίους μήνες από μια εσωστρέφεια και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν υποθέσεις που πρέπει να διαλευκανθούν για αρκετούς γιατρούς, είτε νοσοκομειακούς, είτε ιδιώτες.

Μάλιστα υπάρχουν υποθέσεις που έχουν απασχολήσει και τα τοπικά αλλά και τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης και η υπόθεση της «παράνομης ή παράτυπης» συνταγογράφησης επιθεμάτων. Έτσι στα πλαίσια αυτά το Πειθαρχικό Συμβούλιο ασχολήθηκε σε δύο σημαντικές συνεδριάσεις, στις 16 και 18 Απριλίου με αυτές τις υποθέσεις που αφορούν δύο νοσοκομειακούς γιατρούς και δύο ιδιώτες.

Μετά από εισήγηση και του Προέδρου και με συζήτηση ομόφωνη αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο να απαλλαγούν οι συνάδελφοι από τις αποδιδόμενες κατηγορίες, με την έννοια ότι δεν καταδείχθηκε ότι σε όλη αυτή την υπόθεση υπάρχει κάποιος δόλος από την πλευρά των συναδέλφων και για αυτό αποφασίσθηκε η απαλλαγή και η αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Αυτό είναι όλο το θέμα. Είναι και άλλες υποθέσεις που τρέχουν.

Έχουμε πει άλλωστε, ότι εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος που δεν είναι μόνο, είναι και το πειθαρχικό συμβούλιο και άλλα όργανα, όλα το ένα μαζί με το άλλο, σαν γρανάζια μιας καλά δουλεμένης μηχανής δουλεύουν για να αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

ΠΤΥΧΙΟ

Αναφορικά με την υπόθεση του γιατρού που είχε καταγγελθεί ότι δεν είχε πτυχίο ο ίδιος τόνισε ότι  «Στο Δ.Σ. της 17ης Απριλίου αποφασίσαμε να παραπεμφθεί ο συνάδελφος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Μάλιστα του είχε δοθεί ημερομηνία μέχρι τις 15 του μηνός ώστε να προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία που θα ήταν ενισχυτικά της δικής του υπερασπιστικής αγωγής.

 

Βέβαια η προθεσμία πέρασε και στις 18 του μηνός κατατέθηκε από τον ίδιο μια αίτηση ώστε να παραταθεί η ημερομηνία που του είχαμε δώσει. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει δεκτό, αλλά μπορεί ενδεχομένως στα πλαίσια της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης να κατατεθούν αν υπάρχουν αυτά τα ενισχυτικά των απόψεων του στοιχεία.

Για αυτό και υπογραμμίζω και το λέω πολλές φορές και στους συναδέλφους μια και πολλές φορές και πολλοί από εμάς ρέπουν σε γρήγορες αποφάσεις, όταν πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη έχει και κάποιες ημερομηνίες και αυτές πρέπει να κρατηθούν. Έτσι συμβαίνει και αυτή την φορά μια ιστορία που ανακοινώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση.

Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε και εμείς, την επόμενη εβδομάδα και στην συνέχεια ασχολήθηκε και το Δ.Σ. σε μια συνεδρίαση αποκλειστικά με το θέμα. Δόθηκε η παράταση – διορία, εν συνεχεία πάρθηκε η απόφαση από το Δ.Σ. για παραπομπή στο πειθαρχικό.

Είναι μια δύσκολη υπόθεση να μιλάμε για τέτοια θέματα. Όσο εύκολο είναι να μιλάμε για ιατρικά θέματα, τόσο δύσκολο είναι να μιλάμε για θέματα που αφορούν καριέρες, πτυχία, οικογένειες και προσωπικά δεδομένα.

Εμείς δεν θα μιλάμε όμως μόνο για τα ευχάριστα, θα μιλάμε με σεβασμό και για θέματα που αφορούν τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και που είναι πολύ σοβαρά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *