Στο αρχείο η υπόθεση των εκπαιδευτικών από την Εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό μαθητή στο 16ο Δημοτικό Σχολείο

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση των εκπαιδευτικών από την Εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό μαθητή σε δημοτικό σχολείο, στο 16ο συγκεκριμένα, καθώς αποδείχθηκε ότι άσκησαν άψογα τα καθήκοντά τους. Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Χρυσόστομο Κεβρεκάκη οι ευθύνες των εκπαιδευτικών ήταν ανύπαρκτες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όσον αφορά το ποινικό σκέλος, διότι ο εισαγγελέας διέταξε άμεσα προκαταρκτική εξέταση, μετά από 2 μήνες ενδελεχούς έρευνας φάνηκε ότι οι εκπαιδευτικοί έκαναν άρτια τα καθήκοντά τους και δεν έχουν καμία ευθύνη. Μάλωσαν στην αυλή τα παιδιά και τότε είχαν γίνει δηλώσεις –δικαιολογημένα- από την πλευρά του γονέα του μαθητή που χτύπησαν. Τελικά η εισαγγελέας είπε ότι οι δάσκαλοι άσκησαν τα καθήκοντά τους στην εντέλεια και δεν έχουν καμία ευθύνη. Μπήκε η υπόθεση στο αρχείο, σε ό,τι αφορά το ποινικό μέρος και είμαστε σ’ αυτό το σημείο».

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πρόσθεσε ότι «το επεισόδιο μεταξύ των μαθητών είναι ευθύνη ανθρώπου κάτω από τα 12 έτη. Οι μαθητές είναι κάτω από 12 χρονών, οπότε σ’ αυτήν την περίπτωση είναι οι μαθητές πράξη ποινικά αδιάφοροι.

Στην προκειμένη περίπτωση εξετάστηκαν οι ευθύνες των εκπαιδευτικών οι οποίες ήταν ανύπαρκτες. Το θέμα είναι ότι η εισαγγελέας έκανε λεπτομερή έρευνα, ζήτησε έγγραφα από το νοσοκομείο, να εξεταστούν γιατροί, μια σχολαστική έρευνα που την οδήγησε να κάνει η ίδια μια ξεχωριστή δικογραφία. Διαπίστωσε ότι υπήρχε μία ασυμφωνία μεταξύ του ιατρικού εγγράφου που προσκόμισε ο γονέας με αυτό που προσκομίστηκε από το νοσοκομείο, διότι εκεί όπως λέει η ίδια έγινε χρήση διορθωτικού, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας που δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς. Προφανώς έχει να κάνει με το γονέα και το Νοσοκομείο. Το αρχικό έγγραφο έλεγε για εικόνα κατάγματος και το δεύτερο χωρίς εικόνα κατάγματος. Μία λέξη ήταν με σβηστικό κι αυτό θεωρεί η εισαγγελέας ότι πρέπει να το ερευνήσει, κάνοντας ξεχωριστή δικογραφία και για να διερευνηθεί αν κάποιος έκανε το αδίκημα της πλαστογραφίας ή της ψευδούς βεβαίωσης. Το έγγραφο βγαίνει σε τριπλότυπο. Το ένα έγραφε,  το άλλο δεν έγραφε.

Τελικά δικαιώθηκαν οι εκπαιδευτικοί. Το 16ο Δημοτικό Σχολείο έχει μια άριστη διευθύντρια και φρονώ ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν μια υποχρέωση εκεί, να προασπίσουν το σχολείο και τους μαθητές του. Κι αυτό θα το κάνουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.