Κύριο άρθροΠαιδεία

«Στοχεύουμε να δώσουμε Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα στο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής» δηλώνει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής   Δημήτρης Πογαρίδης

Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα θέλουν να δώσουν στο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Δ/ντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ κ. Δημήτρης Πογαρίδης.

Όπως τόνισε αρχικά «Όπως είναι γνωστό το 7ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής τελείωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία, με 20 χιλιάδες περίπου επισκέπτες και έχουμε και τους μαθητές που ήρθαν κοντά μας. Βέβαια τα ακριβή αριθμητικά δεδομένα δεν τα έχουμε αλλά γενικά είμαστε ευχαριστημένοι με την επισκεψημότητα.

Άλλωστε ο χώρος που μας παρέχεται δεν έχει περισσότερες δυνατότητες για φιλοξενία. Όμως αυτό που θέτουμε ως στόχο στα επόμενα φεστιβάλ, χωρίς να ξέρουμε πότε ακριβώς θα το πετύχουμε, ελπίζουμε βέβαια στο 10ο να γίνει πράξη το όραμα μας, είναι να αποκτήσει το Φεστιβάλ έναν Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν θα κάνουμε κάποιες κινήσεις. Θα δούμε και θα έχουμε επαφές με βαλκάνιους  που βρίσκονται κοντά. Δηλαδή τα χρήματα που διαχειριζόμαστε είναι πολύ λίγα, αλλά θα δούμε και τα πανεπιστήμια της Κύπρου, ώστε να έχουμε συνεργασίες και από εκεί ώστε να αρχίσουμε να ανοιγόμαστε σιγά σιγά».

ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Βέβαια υπάρχει η τρέχουσα κατάσταση στη γειτονική Τουρκία αλλά θα δούμε σιγά σιγά πως μπορούμε να ξεκινήσουμε συνεργασίες και με εκείνα τα ιδρύματα. Αυτός είναι ο στόχος μας και αν τα καταφέρουμε θα είναι πολύ ευχάριστο.

Ξεκινάμε λοιπόν με Πανεπιστήμια βαλκανικών χωρών και θα προσπαθήσουμε στην συνέχεια να δούμε και άλλες χώρες.

Επίσης θα κάνουμε μια κίνηση και σκεφτόμαστε ακόμη μια και ακόμη το ΕΣΠΑ δεν έχει βγει. Μόλις βγει το περιφερειακό πρόγραμμα θα υποβάλλουμε κάποιες προτάσεις και εμείς και ο Δήμος και ελπίζουμε να είμαστε σε κάποια σχέδια μέσα και να καταφέρουμε με τον τρόπο αυτό να πάρουμε χρηματοδότηση. Γιατί 5300 χιλιάδες ευρώ που μας δίδεται είναι μια χρηματοδότηση μικρή για το μέγεθος της δράσης που θέλουμε να κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *