ΕιδήσειςΚύριο άρθρο

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου προχθές συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, συνοδεία του υπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή.  Μαζί της ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκάκι κ. Βασίλης Θεοδωρίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε πως «πράγματι δόθηκε μια πανελλήνια δημοσιότητα την Τετάρτη που πρόβαλε όχι μόνο τη Σταυρούλα, αλλά και το σκάκι και την Καβάλα. Πράγματι ο τίτλος που απένειμε στη Σταυρούλα την περασμένη εβδομάδα ο δήμος ως πρέσβειρα της Καβάλας την Τετάρτη ήδη έκανε μια πρώτη εμφάνιση πανελλήνια και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ήταν η μέρα της Σταυρούλας την Τετάρτη, είχε στείλει στο αεροδρόμιο ο κ. Κοντονής αυτοκίνητο να μας παραλάβει, πήγαμε στο υπουργείο Παιδείας όπου συστεγάζεται το υπουργείο Αθλητισμού, μιάμιση ώρα μείναμε στον κ. Κοντονή. Ο ίδιος μετά πάλι μας κατέβασε στο Μαξίμου, όπου μισή ώρα μείναμε με τον πρωθυπουργό και μετά άλλη μισή ώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και καταλήξαμε και στο κτήριο του ΟΤΕ όπου είδαμε και τη Διευθύντρια Επικοινωνίας και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΟΤΕ, που επίσης δεσμεύτηκαν ότι όχι μόνο θα συνεχίσουν τη χορηγία τους προς τη Σταυρούλα, αλλά θα την ενισχύσουν».

ΘΕΤΙΚΑ

Συμπλήρωσε δε πως «ήταν όλα θετικά τα μηνύματα, ότι αιτήματα βάλαμε στον πρωθυπουργό μάλιστα επειδή ήδη είχε περάσει μισή ώρα συζητώντας γενικά και αναλύοντας την επιτυχία της Σταυρούλας ο ίδιος ο κ. Κοντονής μας είπε «μου κάνει εντύπωση ότι είστε πολύ ευγενικοί οι παράγοντες της Ομοσπονδίας», ήμασταν μαζί και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον Γιώργο Μακρόπουλο που είναι και αναπληρωτής πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Είπε λοιπόν ότι του έκανε εντύπωση γιατί ενώ όλες οι Ομοσπονδίες που πηγαίνουν στο υπουργείο ξεκινάνε αμέσως για το τι θα πάρουν κλπ, σε εμάς αυτός έβαλε το θέμα για το τι θα κάνουμε για τη Σταυρούλα και το σκάκι. Και του είπαμε ότι ναι, θα έρθει η ώρα να τα συζητήσουμε και αυτά, έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα για τη Σταυρούλα και γενικά για το σκάκι, ειδικά για το σχολικό σκάκι που έχουμε ολόκληρο πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιηθεί. Εκεί πάνω του είπαμε ότι ναι όντως αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε ένα πρόγραμμα που να στηρίξει ουσιαστικά τη Σταυρούλα με αυτές τις δυνατότητες που έχει και να ανέβει μέχρι την ανώτερη κορυφή του παγκόσμιου σκάκι, που την έχει αυτή τη δυνατότητα αφού 16χρονη τώρα έχει φέρει ήδη τρεις παγκόσμιους τίτλους και είπαμε ότι αν θέλουμε να έχει ένα πλήρες προπονητικό πρόγραμμα, ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που θα μπορεί να πηγαίνει σε πολλά διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό που είναι πολυδάπανα, είναι ένα ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ. Καθόλου δεν παραξενεύτηκε, δεν του φάνηκε και υπερβολικό, είπε ότι περιμένει να του το υποβάλλουμε γραπτά και το Γενάρη που θα συζητάμε τις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών θα κάνουμε συνάντηση να δούμε πώς θα το υλοποιήσουμε. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπαναχωρήσει και όταν θα έρθει αυτή η ώρα το αίτημα αυτό θα υλοποιηθεί».

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ

Κι όπως πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρίδης «στον πρωθυπουργό μετά ακριβώς τα μετέφερε αυτά, ότι υπάρχουν συνεννοήσεις με την Ομοσπονδία να στηρίξουμε τη Σταυρούλα και το σκάκι και οικονομικά. Ήταν περισσότερο ανθρώπινες στιγμές με τον πρωθυπουργό, είπε την καβαλιώτικη καταγωγή του ο πρωθυπουργός, μικρός που παραθέριζε στην Ηρακλείτσα τα καλοκαίρια. Έκανε και ένα σχόλιο όταν ο κ. Κοντονής του είπε ότι δεν είναι μόνο η Σταυρούλα που είναι ένα χρυσό κορίτσι, έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση και το επίπεδο των παραγόντων της Ομοσπονδίας, κι εκεί του αντέτεινε ο πρωθυπουργός ότι φυσικό είναι, τώρα το σκάκι μπορεί να συγκριθεί με αυτούς που έχεις μπλέξει τώρα εκεί με τους γκάνγκστερς του ποδοσφαίρου;»

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Καταληκτικά ανέφερε πως «και φυσικά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε πάρα πολύ ουσιαστική συζήτηση, μάλιστα της ζήτησε να ξαναέρθει. Της είπε θέλω να σε έχω όχι μόνο μισή ώρα όπως σήμερα αλλά και δύο ώρες να καθίσουμε μαζί ένα Σάββατο που δεν θα έχεις σχολείο και εγώ δεν έχω πολύ δουλειά το Σάββατο να μιλήσουμε. Έγινε πολύ κουβέντα για το τι θα ακολουθήσει μετά για τις σπουδές της και προσπάθησε να την πείσει να ακολουθήσει τη νομική και για αυτό της είπε ότι ναι, αφού είσαι στο στάδιο του επαγγελματικού προσανατολισμού θέλω να ξανασυναντηθούμε να συζητήσουμε και να σου πως τι έχεις να κερδίσεις αν ακολουθήσεις τη νομική επιστήμη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *