Κύριο άρθροΠολιτική

Στον εισαγγελέα κλήθηκε χθες να καταθέσει ως πρόεδρος του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ για τις φωτιές της Θάσου

Στον εισαγγελέα κλήθηκε χθες να καταθέσει ως πρόεδρος του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για τις φωτιές της Θάσου. Ο δήμαρχος σημείωσε πως είναι μία τυπική διαδικασία για να καταθέσει ως μάρτυρας για το ατυχές γεγονός του νησιού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «διενεργείται μια προκαταρκτική εξέταση, με την ιδιότητα του προέδρου του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου όφειλα να καταθέσω ως μάρτυρας. Μια διαδικασία λοιπόν που έπρεπε να γίνει, αυτός είναι ο ρόλος και της Πολιτείας, μια ευνομούμενη Πολιτεία και δημοκρατία που πρέπει να ερευνά τα πάντα. Είναι μια προκαταρκτική εξέταση που είναι μέσα στα προβλεπόμενα. Δηλαδή πρέπει εμείς οι οποίοι έχουμε ρόλο να καταθέσουμε όχι μόνο για να αναζητηθούν αν υπάρχουν ευθύνες, αλλά και μέσα από την εμπειρία γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί ως κράτος. Πολύ καλά γίνεται όπως γίνεται, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη η οποία πρέπει να κάνει τη δουλειά της με αυτόν τον τρόπο».

ΜΕΛΕΤΕΣ

Κληθείς να σχολιάσει ο δήμαρχος Θάσου σχετικά με τις μελέτες που θέλει το Δασαρχείο για να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα στο νησί, ανέφερε πως «νομίζω ότι τα ώτα έγιναν πιο ευήκοα τα τελευταία 24ωρα. Επέμενα να πάμε σε διαδικασίες που δεν θα είναι καταστροφικές για το νησί και χρονοβόρες, γιατί ο καιρός δεν ξέρει από γραφειοκρατία, οι βροχές ήρθαν. Εμείς βεβαίως ακόμα πριν σβήσει η φωτιά μπήκαμε μέσα και καθαρίζουμε, όμως επειδή θα χρειαστούν και άλλα αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά έργα και κατόπιν αντιπυρική θωράκιση, αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Στη συνάντηση που είχα με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, ο οποίος ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά το δάσος λόγω της ιδιότητάς του ως Περιφερειακός των δασών, είχε ακριβώς εμπεδωμένο αυτό το μοντέλο, ότι πρέπει να πάμε με προσφορές, με διαπραγμάτευση σύντομα να γίνουν οι αναθέσεις, υπάρχουν οι έμπειροι συνεταιρισμοί οι οποίοι γνωρίζουν. Στη Χαλκιδική έχει εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο, πάμε λοιπόν σύντομα να έχουμε εκταμιεύσεις, να έχουμε αναθέσεις και να μην έχουμε ζημιά άλλη τόση από το νερό αυτή τη φορά. Όμως δεν θα πρέπει κάθε φορά να περνάμε μέσα από αυτήν τη βάσανο των συζητήσεων, των διαβουλεύσεων κλπ. Θα πρέπει να υπάρχει ένα μοντέλο έτοιμο, εύχρηστο, ετοιμοπόλεμο, για να μπορέσει να εφαρμόζεται κι όχι να ανακαλύπτουμε την Αμερική. Αυτά πρέπει να είναι τα αυτονόητα, χωρίς συσκέψεις, χωρίς συμβούλια, θα πρέπει να αποτυπώνεται το πρόβλημα και να ενεργοποιείται το εργαλείο το οποίο θα είναι δοκιμασμένο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *