ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στον Εισαγγελέα κλήθηκαν οι αντιδήμαρχοι Καβάλας Αναστάσιος Τσουρουκίδης και Ζήσης Μπόνιας για το θέμα των αδέσποτων ζώων, κυρίως αγελάδων

Στον Εισαγγελέα κλήθηκαν οι αντιδήμαρχοι Καβάλας κ.κ. Αναστάσιος Τσουρουκίδης και Ζήσης Μπόνιας για το θέμα των αδέσποτων ζώων, κυρίως αγελάδων καθώς στα χωριά κυρίως το πρόβλημα είναι σοβαρό και τους έγιναν συστάσεις για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Ο κ. Τσουρουκίδης σχολίασε πως οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «τα αδέσποτα ζώα, αγελάδες και κατσίκια, απασχόλησαν τη Δευτέρα τον Εισαγγελέα, τα οποία κινούνται χωρίς συνοδούς στους δρόμους και τις πλατείες των χωριών και προξενούν ζημιές εκτός του ότι λερώνουν πάρα πολύ. Μας είπε ότι είμαστε πλέον συνυπεύθυνοι και στον προϊστάμενο της Αστυνομικής Διεύθυνσης που ήταν εκεί μαζί μας και σε εμένα και στον κ. Μπόνια, οπότε πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Πρέπει να προσέχουν οι κτηνοτρόφοι μας, τους ζητάμε τη συμπαράστασή τους και τη βοήθειά τους αν θέλουν γιατί οι ποινές είναι μεγάλες. Είναι αυστηρά, υπάρχουν αυτόφωρα στη μέση και βέβαια τα χωριά μας πρέπει να τα έχουμε καθαρά, δεν μπορούν να βρίσκονται στις πλατείες των χωριών τα ζώα ή στους κήπους κάποιων ανθρώπων. Κάποιοι από τους κτηνοτρόφους έχουν πάει στο αυτόφωρο, είναι καταστάσεις δύσκολες και οι κτηνοτρόφοι περνάνε δύσκολα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν νόμοι και πρέπει να υπακούμε όσο και αν θέλουμε ως συνάνθρωποι να τους βοηθήσουμε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες εποχές που ζούμε».

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Για τα αδέσποτα σκυλιά σημείωσε πως «είναι μια άλλη ιστορία που τη βιώνουμε, ο καθένας έξω από το σπίτι του τα βλέπει αλλά ας μου πει κάποιος μια πρόταση για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που είναι πανελλαδικό και γίνονται τεράστιες προσπάθειες. Έχουμε ανθρώπους, τρεις υπαλλήλους που ασχολούνται. Είναι ένα μεγάλο θέμα, τα φροντίζουμε στις παρυφές της πόλης γύρω γύρω από τα χωριά, η προσπάθεια είναι τεράστια. Βρισκόμαστε στα δικαστήρια τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα για αυτό το θέμα ο κ. Μπόνιας, ο κ. Μουμτζής. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα, αγαπάμε τα ζώα, αλλά δυστυχώς τι να πω, νομίζω ότι θέλει τεράστιες προσπάθειες από όλους μας. Υπάρχουν και οι δυσάρεστες καταστάσεις που έχουμε αντιμετωπίσει, είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο ότι και να πούμε για αυτό το θέμα μας στεναχωρεί. Το βλέπουμε σε καθημερινή βάση είναι δύσκολο να λυθεί. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *