Στον Εισαγγελέα για γέφυρα και προσλήψεις στο Νοσοκομείο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος

Το θέμα των προσλήψεων εργαζομένων στο Νοσοκομείο ορισμένου χρόνου έθεσε στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος, μετά από κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παρατυπίες.

Όπως τόνισε αρχικά σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο κ. Γραμμένος «χθες (σ.σ. την Τετάρτη) είχα ένα προγραμματισμένο ραντεβού με τον κ. Εισαγγελέα προκειμένου να του θέσω υπ’ όψιν κάποια ζητήματα της επικαιρότητας. Του έθεσα δύο ζητήματα. Το ένα έχει αν κάνει με τη Προκήρυξη του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σχετικά με την πρόσληψη 102 ατόμων σε συγκεκριμένες ειδικότητες, για χρονική διάρκεια 2 έτη θα είναι η σύμβαση αυτή. Επειδή διαπιστώθηκαν –κατά την άποψη κάποιων από αυτούς που είχαν υποβάλλει τα δικαιολογητικά- κάποιες παρατυπίες στην όλη διαδικασία κι επειδή δεν θέλω σ’ αυτές τις περιπτώσεις να δημιουργούνται υπόνοιες, σκιές, μεροληψίες και οτιδήποτε άλλο, έθεσα υπ’ όψιν του κ. Εισαγγελέα τα δημοσιεύματα (σ.σ. της Τετάρτης) του ημερήσιου τοπικού Τύπου προκειμένου αφού τα μελετήσει, να κρίνει αν πρέπει να διατάξει προκαταρκτική εξέταση ή ό,τι άλλο νομίζει κατά την άποψή του ότι πρέπει να γίνει. Μπορεί να μην χρειάζεται να γίνει και τίποτε, είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε την απόφαση της εισαγγελίας για τη διερεύνηση των καταγγελιών που έχουν γίνει σχετικά με αυτήν την ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού».

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Και πρόσθεσε ότι «Δεύτερο θέμα που έθεσα υπ’ όψιν του κ. Εισαγγελέα είναι το ζήτημα της γέφυρας που μας απασχολεί τον τελευταίο καιρό, ενόψει του ότι από την αστυνομία διεξάγεται μία προκαταρκτική έρευνα από τη τμήμα Τάξης Καβάλας σχετικά με το θέμα. Δηλαδή ερευνώνται διάφορα πράγματα και όσον αφορά ιδιοκτησίες, ευθύνες συντήρησης και όλα αυτά που πρέπει να ερευνηθούν. Είχε ζητηθεί μία πραγματογνωμοσύνη από την Αστυνομία, από το Τεχνικό Επιμελητήριο σχετικά με τα αίτια πτώσης της γέφυρας. Ζήτησα και παρακάλεσα τον κ. Εισαγγελέα σε συνεννόηση με το Αστυνομικό Τμήμα να μπορέσουν σ’ αυτήν την πραγματογνωμοσύνη να συμπεριλάβουμε κι ένα ακόμη σκέλος, το αν δηλαδή η γέφυρα είναι επισκευάσιμη, σε ποιο βαθμό, ή αν απαιτείται η ολική κατεδάφιση και η εκ νέου κατασκευή της. Δόθηκε αυτή η εντολή από τον κ. Εισαγγελέα στον διοικητή του Α.Τ. Καβάλας και αναμένουμε την εξέλιξη και αυτής της υπόθεσης. Οπωσδήποτε θα έχουμε ένα πόρισμα, μια πραγματογνωμοσύνη από την ώρα που έχει ξεκινήσει αυτή η προκαταρκτική εξέταση. Θα θέλαμε επειδή σ’ αυτήν την πραγματογνωμοσύνη και σ’ αυτό το πόρισμα θα θεμελιωθούν ενδεχομένως και ευθύνες διαφόρων, να είναι αξιόπιστη.

Εγώ έθεσα υπ’ όψιν του κ. Εισαγγελέα ότι υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα. Και οι μηχανικοί της Εγνατίας Οδού ενδεχομένως, και άλλοι καθηγητές πανεπιστημίων οι οποίοι είναι σχετικοί με το θέμα που μπορούν να συμβάλουν στη διενέργεια μιας όσο το δυνατόν πληρέστερης πραγματογνωμοσύνης, ούτως ώστε και χρόνο να κερδίσουμε από τα διαδικαστικά ζητήματα αλλά και να έχουμε ένα εμπεριστατωμένο και αξιόπιστο πόρισμα στο οποίο θα στηριχθεί προφανώς και η Εισαγγελία Καβάλας.

Έχουμε την τύχη να έχουμε –και αυτό δεν είναι έπαινος, απλά θέλω ο κόσμος της Καβάλας να το γνωρίζει κι αυτό- μία Εισαγγελία η οποία λειτουργεί άψογα. Έχουμε τον κ. Εισαγγελέα ο οποίος ενδιαφέρεται για όλα τα τοπικά ζητήματα και στο μέτρο των δυνατοτήτων του και των αρμοδιοτήτων που του δίνει ο Νόμος. Προσπαθεί να συμβάλει στην επίλυση όλων των προβλημάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.