Κύριο άρθροΠεριβάλλον

Στον Δήμο Παγγαίου, στο παραλιακό τμήμα του συνεχίζεται η μάχη κατά των μονίμων ομπρελών και κατασκευών στις παραλίες

Στον Δήμο Παγγαίου, στο παραλιακό τμήμα του συνεχίζεται η μάχη κατά των μονίμων ομπρελών και κατασκευών στις παραλίες. Ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Μποσμπότης Χρήστος έκανε σχετικές δηλώσεις αναφέροντας αρχικά ότι  «Ο Δήμος Παγγαίου είναι αποφασισμένος να κρατήσει σε μια καλή και τακτική κατάσταση το όλο θέμα και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις μόνιμα πακτωμένες ομπρέλες στην περιοχή.

Είναι ένα θέμα που ήρθε από τους παραθεριστές οι οποίοι δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία και όταν στείλαμε τα συνεργεία να βγάλουν τις ομπρέλες άρχισαν να μας απειλούν ότι θα μας παν στον Εισαγγελέα, να μας απειλούν γενικά μη ξέροντας οι άνθρωποι τελικά όπως αποδείχθηκε τι ισχύει και ποια είναι η νομοθεσία.

Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και από εκεί και πέρα μέχρι και καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον πολιτών είχαμε και πρόστιμα επιβλήθηκαν αλλού για ανάλογες περιπτώσεις. Εμείς δεν θέλουμε να φτάσουμε στα πρόστιμα. Δεν θέλουμε να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Απλά σκεφτόμαστε να κάνουμε μια ενημέρωση στον κόσμο να του πούμε τι ισχύει με τη νομοθεσία για να τελειώσει αυτή η υπόθεση μια δια παντός.

Όσοι τους ξηλώσαμε τις ομπρέλες τώρα δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία για αυτό και θέλω να κυκλοφορήσει κείμενο με το νόμο και να ζητήσουμε να συμμορφωθούν γιατί αυτό που μας μένει είναι να ζητήσουμε την εισαγγελική παρέμβαση και αυτό δεν θέλουμε να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα ξεφεύγουν τα πράγματα και εμείς θέλουμε να προλάβουμε άσχημες καταστάσεις».

ΟΜΑΛΗ ΕΠΙΛΥΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Εμείς θέλουμε ομαλά να λύσουμε το πρόβλημα αλλά είναι θέμα ενημέρωσης των πολιτών που διαπράττουν το αδίκημα, δεν είναι δικαίωμα κανενός και ο Δήμος είναι αποφασισμένος να δουλέψει με τα συνεργεία του και εντός των ημερών θα έχουμε εξελίξεις.

Είμαστε αποφασισμένοι ως Δήμος και ήρεμα αλλά και με ξήλωμα να προχωρήσει αφού πρόστιμα δεν μπορεί να επιβάλλει ο Δήμος. Μόνο μπορεί να παραπέμψει τους πολίτες στην Εισαγγελία και αυτό δεν το θέλουμε.

Εμείς με τον κ. Γρηγοριάδη, Αντιδήμαρχο είμαστε σε Πέραμο, Ηρακλείτσα και Ορφανό ενώ εικόνα για Ορφανό έχει ο Αντιδήμαρχος κ. Καρανταγλίδης οπότε δεν ξέρω πλήρη αριθμό ομπρελών. Αλλά γενικά πρέπει να καθαρίσουμε την εικόνα».

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ..

Σε ό,τι αφορά τώρα τα διατηρητέα κτίσματα  στην Ελευθερούπολη, δήλωσε ότι  «Εμείς το θέμα το συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο  και χωρίς να θέλουμε να διαγράψουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά είπαμε ότι υπάρχουν κάποιες ακρότητες. Βγάλαμε και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να αποχαρακτηριστούν κάποια οικήματα σε άσχημη και επικίνδυνη κατάσταση, κάποια που είναι εκτός ιστορικού οικισμού. Μάλιστα αυτή την απόφαση την κοινοποιήσαμε και στους αρμοδίους και περιμένουμε πια ίσως και να επισκεφθεί ο Δήμαρχος την υπηρεσία στην Θεσσαλονίκη. Γενικά εύκολα δεν αποχαρακτηρίζονται ακίνητα όπως μας είπαν αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε. Ήρθαν μάλιστα και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών μέσα στο Δ.Σ. και μας είπαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Για αυτό και ο ιστορικός τόπος στην Ελευθερούπολη μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο και εμείς θέλουμε να μπει μια τάξη σε χαλασμένες στέγες και άλλα τινά μια και υπάρχει και ο κίνδυνος πάντα που ελλοχεύει.

Έχουμε και τα τουρκόσπιστα που δεν έχουν καμία αξία. Είναι με τσασμά και κανείς δεν θα τα δουλέψει πια οπότε κάτι πρέπει να γίνει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *