Στον «αέρα» οι συμβάσεις των αναψυκτηρίων των Αμμολόφων με τον Δήμο Παγγαίου

Σε φάση επιστροφής στην κανονικότητα βρίσκεται ο Δήμος Παγγαίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Φίλιππο Αναστασιάδη στηρίζουν τους επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα.

 Ο δήμαρχος Παγγαίου σημείωσε αρχικά πως «Όλο αυτό το διάστημα ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους εμάς στο Δήμο Παγγαίου να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε καλά για την θερινή περίοδο.

 Η άποψη μου βέβαια είναι ότι γενικότερα την θερινή περίοδο το Παγγαίο δεδομένου ότι φιλοξενεί ανθρώπους και τουρίστες που έρχονται στην περιοχή ως δεύτερη κατοικία είναι βέβαιο ότι θα έχουμε κίνηση στο καλοκαίρι. Αυτό βέβαια όσο μας επιτραπεί. Απλά δεν θα περιμένουμε το αεροπλάνο και τον τουρίστα αλλά τον Καβαλιώτη, τον Δραμινό, ένα ποσοστό τουριστών 70%.

Και επειδή έτσι και αλλιώς ο κόσμος ήταν κλεισμένος ελέω καραντίνας τώρα σίγουρα θα θέλει να ξεφύγει.  Άρα εμείς μπορούμε να δηλώνουμε έτοιμοι και θεωρώ ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι.

 Βέβαια και οι επαγγελματίες πρέπει να ετοιμαστούν ενώ και εμείς φροντίζουμε για την ύδρευση, για τους βιολογικούς μας, την αποχέτευση, κάνουμε τις μελέτες μας γενικά προετοιμάζουμε την περιοχή του Δήμου μας όσο το δυνατόν καλύτερα».

 ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ

Και πρόσθεσε πως «Είμαστε σε αναμονή ενώ στηρίζουμε τους επαγγελματίες μας οι οποίοι έχουν μεγάλη αγωνία μια και δεν δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα. Βέβαια ο Δήμος Παγγαίου δεν θα έχει άμεσα εισπρακτικό ρόλο. Ας ξεκινήσουν να δουλεύουν οι άνθρωποι του τουρισμού, των καταστημάτων,  να δουλεύουν και πάλι όσο και όπως τους επιτραπεί και εμάς το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι να εισπράξουμε. Είναι αυτοί οι επαγγελματίες που πρέπει να δουλέψουν και να προσφέρουν και εμείς θα προσφέρουμε τα πάντα ως Δήμος Παγγαίου για να αποδείξουμε ότι το Παγγαίο  είναι ένας καλός τουριστικός προορισμός».

 ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ

Αναφορικά με τους Αμμολόφους όπου οι επαγγελματίες δεν έχουν πλέον συμβάσεις  στα αναψυκτήρια ο ίδιος σχολίασε  ότι  «Είναι γεγονός πως έχει λήξει η 3ετής εκμίσθωση τους και η παράταση με την προαίρεση που είχαμε εγκρίνει.  Είμαστε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους αν και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε όπως θέλουμε. Βέβαια είναι όλα στον αέρα και εμείς προσανατολιζόμαστε στην παράταση της σύμβασης της δικής μας με το ΤΑΙΠΕΔ και μετά με τους επαγγελματίες. Απλά αναμένουμε και εμείς να ολοκληρωθεί η επικοινωνία μας .

 Βέβαια η ΚΥΑ δεν έχει βγει ακόμη και δεν ξέρουμε αν τελικά παραχωρηθούν ή εκμισθωθούν  από επαγγελματίες με μικρότερο κόστος. Όλα είναι υπό εξέταση, τα βλέπει και η ΚΕΔ αλλά είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί ένας τρόπος για να λειτουργήσουν όλα αυτά  τα τουριστικά μέρη. Ως δημοτική αρχή πιστεύουμε ότι είναι χρονιά που πρέπει να δουλέψουν τα πάντα. Ξέρουμε ότι τα κόστη είναι μεγάλα, οι ανταποδοτικές υπηρεσίες όμως παρέχονται και αν μπορέσουμε να καλύψουμε αυτά τα κόστη καλώς. Ο Δήμος Παγγαίου δεν θέλει να κερδίσει από αυτή την ιστορία ή να κάνει έργα υποδομής απλά θέλει να συμβάλει ώστε να γυρίσει η χρονιά και να υπάρξουν επισκέπτες και φέτος, αυτή την δύσκολη πράγματι χρονική περίοδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.