Στοιχεία για την Ακτή Καλαμίτσας διαθέτει ο πρώην βουλευτής Σάββας Εμινίδης

Ο πρώην βουλευτής κ. Σάββας Εμινίδης διαθέτει στοιχεία για την Ακτή Καλαμίτσας τα οποία είναι διατεθειμένος να δώσει στη δήμαρχο κ. Τσανάκα για να τα αξιοποιήσει έτσι ώστε ο Δήμος  Καβάλας να μπορέσει  με παραχώρηση να αξιοποιήσει περαιτέρω την εν λόγω Ακτή. Ο κ. Εμινίδης σημείωσε πως ασχολήθηκε ως βουλευτής με το θέμα αυτό όπως και με τα Λουτρά Ελευθερών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Εμινίδης σημείωσε πως «το 2011 ασχολήθηκα με το θέμα της Καλαμίτσας όταν τότε ήμουν εισηγητής νομοσχεδίου στο υπουργείο Πολιτισμού και δώσαμε τότε με παρέμβασή μου και συνηγόρησαν και οι κ.κ. Ιωαννίδης και Ανατολάκης τα Λασπόλουτρα και τα Λουτρά Ελευθερών να πάνε στην Περιφέρεια και το Δήμο αντίστοιχα. Τότε δηλώσαμε και το Διόνυσο στο Δήμο Καβάλας και ζήτησα από τον κ. Γερουλάνο τότε ως υπουργό  Πολιτισμού να δώσει και την Ακτή Καλαμίτσας με παραχώρηση πλέον στο Δήμο Καβάλας. Τότε κάναμε και ερωτήσεις και ζητήθηκε να γίνει ένα τοπογραφικό τότε για να μπορέσουμε να το βάλουμε μέσα και να το δώσει, δυστυχώς δεν υπήρχε αυτό το τοπογραφικό. Έχω κάνει και ερώτηση τότε στους υπουργούς για να έχουμε επίσημα τις απαντήσεις και αυτά τα στοιχεία όλα υπάρχουν από μένα που λέει η απάντηση τότε των Ακινήτων λέει συγκεκριμένα ότι η παραχώρηση ήταν για 30 χρόνια στο Δήμο Καβάλας και μάλιστα υπάρχουν και αποφάσεις, υπουργική απόφαση και η απόφαση του ΕΟΤ με τα στοιχεία μέσα, ενώ υπάρχει και η απόφαση του 1969 όπου χαρακτηρίστηκε τουριστικό δημόσιο κτήμα τότε και δόθηκε τότε στον ΕΟΤ και από κει και πέρα ο ΕΟΤ το έδωσε για 30 χρόνια για χρήση στο Δήμο Καβάλας. Και βέβαια σε αυτήν την απάντηση φαίνεται παράλληλα ότι έχουν δοθεί και άλλες εκτάσεις, δηλαδή το Κλειστό της Καλαμίτσας και όλα αυτά για αθλητική χρήση. Όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν μέσα από τις ερωτήσεις και τη δουλειά που είχαμε κάνει τότε εγώ με τους συνεργάτες μου. και βέβαια τότε είχαμε συνεργαστεί και με το Δήμο Καβάλας, μας είχε στείλει μια επιστολή με κάποια δημοσιεύματα από το Έθνος και έτσι κινήθηκε τότε το θέμα και ασχολήθηκα με αυτό. Οτιδήποτε χρειάζεται ο δήμος είναι στη διάθεσή του, από κει και πέρα προσπάθησα να επικοινωνήσω με τη δήμαρχο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, είμαι στη διάθεσή της ανά πάσα στιγμή να δώσω αυτό το υλικό που έχω στη διάθεσή μου και μακάρι να είναι χρήσιμο και να δώσει κατεύθυνση στο θέμα το οποίο προσπαθεί να δώσει λύση».

ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει αν συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα πολιτικά πράγματα, ο κ. Εμινίδης ξεκαθάρισε πως «σε αυτή τη φάση δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα. Από κει και πέρα το τι θα συμβεί στο μέλλον κανείς δεν το ξέρει, μόνο ο Θεός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση