Κύριο άρθροΟικονομία

Στις 50.000 ευρώ έχει υπολογιστεί το κόστος  των φθορών στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη!!!

Με απευθείας αναθέσεις θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας στην αποκατάσταση των φθορών στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη, που με βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε είναι της τάξεως των 50.000 ευρώ. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης σημείωσε πως βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν τις προθεσμίες.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «έχει ολοκληρωθεί η μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία όσον αφορά το κόστος αποκατάστασης των κατεστραμμένων μοκετών, των πλαισίων που υπάρχουν για τα περίπτερα και των διαχωριστικών γενικότερα. Υπολογίζεται το κόστος στις 50.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή η μελέτη βρίσκεται στο γραφείο προμηθειών το οποίο έχει έρθει ήδη σε επαφή με διάφορους προμηθευτές, έτσι ώστε να βρούμε πού μπορούμε να προμηθευτούμε αυτά τα υλικά και να προχωρήσουμε σε αναθέσεις. Κλίνουμε προς τα εκεί έτσι ώστε να προλάβουμε τις ημερομηνίες σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να γίνει και μια έκθεση από το Επιμελητήριο στο συγκεκριμένο χώρο το Σεπτέμβριο, οπότε όπως γίνεται κατανοητό τρέχουμε ουσιαστικά αυτή τη στιγμή να προλάβουμε τις καταληκτικές ημερομηνίες. Επειδή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου υπάρχει και σχετική απαγόρευση όπου δεν μπορούμε εκεί να κάνουμε κάποιες διαδικασίες, άρα πρέπει μέχρι τη μία Αυγούστου ουσιαστικά να έχουμε προχωρήσει σε όλη αυτή τη διαδικασία, να έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά το τι θα γίνει με τις προμήθειες ποιοι θα κάνουν την εγκατάσταση και να ξεκινήσουμε μέσα στον Αύγουστο να κάνουμε τις αποκαταστάσεις».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ερωτηθείς αν υπήρξε φως από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, σημείωσε πως «στις συζητήσεις που έκανα με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, απλώς μου είπε ότι αντιλαμβάνονται το ότι πρέπει σίγουρα να γίνουν οι αποκαταστάσεις γιατί υπάρχει ένα θέμα σχετικά με το ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι του Δήμου Καβάλας. Υπάρχει όμως το ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο προβλέπει τις αποκαταστάσεις. Ο Γενικός Γραμματέας μού είπε ότι κατά την άποψη τη δική του δεν υπάρχει θέμα. Μιλήσαμε και με την Αποκεντρωμένη στη Θεσσαλονίκη, αλλά να πω την αλήθεια ξεκάθαρα δεν μας έχουν πει όλοι ότι όντως προχωρήστε και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Οπότε κάνουμε προσεκτικά βήματα για να ευδοκιμήσει όλη αυτή η προσπάθεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *