Στις 5 Μαΐου οριστικοποιήθηκε η διοργάνωση Λευκή Νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας

Οριστικά στις 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, όπως αποφασίστηκε προχθές στη συνεδρίαση του Δ.Σ.  Σε ότι αφορά τη Λευκή Νύχτα, οι εκδηλώσεις θα επεκταθούν και στην οδό Βενιζέλου στο τμήμα που αναπλάστηκε, όπως το διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «την Τετάρτη στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου είχαμε την έγκριση του πρακτικού, εγκρίθηκε ομόφωνα. Είχαμε το θερινό ωράριο το οποίο είναι 8 με 2 και 6 με 9 και είναι πάντοτε μετά την αλλαγή της ώρας δηλαδή γύρω στα τέλη Μαρτίου, το οποίο επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα. Υπήρχε ένα θέμα για τα μηχανάκια για τις κάρτες POS ούτως ώστε να φτιαχτεί μια επιστολή για να ζητάμε και ακατάσχετο λογαριασμού όσον αφορά το λογαριασμό στον οποίο μπαίνουν οι κάρτες, διότι έχουμε γίνει δέκτες πολλών τέτοιων αιτημάτων από τα μέλη μας. Όπως επίσης και για τη μείωση της προμήθειας η οποία να τονίσω ότι στην Ευρώπη που θέλουμε να λεγόμαστε Ευρώπη, το ποσοστό προμήθειας δεν ξεπερνάει το 0,5%. Εδώ δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια που οι τράπεζες έπαιρναν πάνω από 1% ήταν ένα ποσό το οποίο το κερδίζανε αποκλειστικά και μόνο οι τράπεζες. Από κει και μετά εμείς ζητάμε να εναρμονιστεί με το ποσοστό προμήθειας που ισχύει και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες, δηλαδή στο 0,5%».

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Συμπλήρωσε δε πως «μετά από κει είχαμε ένα άλλο θέμα όσον αφορά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, διότι έχει βγει μια καινούρια εγκύκλιος από τον υπουργό η οποία μιλάει για μία αλλαγή όσον αφορά τα εκπτωτικά δεκαήμερα για να γίνουν εκπτωτικά δεκαπενθήμερα. Σε αυτό εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι από την άποψη ότι πλέον θα γίνει μια ελαστικοποίηση όσον αφορά τις εκπτώσεις και γενικότερα τις προωθητικές ενέργειες. Κι ο λόγος αυτός νομίζω θα είναι ένα επιπλέον βάρος για τις επιχειρήσεις. Από την άποψη ότι πλέον μεγαλώνει η περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να προσφέρουμε τα προϊόντα μας με έκπτωση. Εμείς τα προϊόντα αυτά που έχουμε στα καταστήματά μας δεν τα παίρνουμε με έκπτωση. Αν μεγαλώνει η περίοδος που δίνουμε με έκπτωση τα προϊόντα μας με μαθηματική ακρίβεια δεν θα αντέξει μια επιχείρηση, διότι με τόσο μικρούς τζίρους, τόσο υψηλούς φόρους αλλά και χωρίς το απαιτούμενο κέρδος δεν μπορεί να επιβιώσει καμία μα καμία επιχείρηση. Από κει και μετά ενημερώσαμε για τις συναντήσεις και τις επαφές που είχαμε ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας με την εκπρόσωπο της Γκρεκομάνια, μια εκδήλωση η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο πριν από δύο εβδομάδες, είχε γίνει μια παρουσίαση του όλου πρότζεκτ. Εμείς πήγαμε στη Θεσσαλονίκη ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, συναντηθήκαμε με την εκπρόσωπο, είχαμε μια τρίωρη ενημέρωση από την υπεύθυνη και προχωράμε το ζήτημα της διαφήμισης των μελών μας μέσα από το σάιτ της Γκρεκομάνια το οποίο προσπαθούμε να βγει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά σε οικονομικό επίπεδο. Κερδίσαμε μια έκπτωση αλλά προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο ούτως ώστε τα μέλη μας και να διαφημιστούν και να μην επωμιστούν κάποιο ποσό. Είναι ένα αν όχι το μεγαλύτερο ένα από τα μεγαλύτερα σάιτ όσον αφορά τους Ρώσους επισκέπτες στην πόλη μας. Η συγκεκριμένη εταιρία μαζί με την Ellinair θα έχει πάρα πολλές πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και πάντοτε εμείς αυτό που σκεφτόμαστε ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες δράσεις τις οποίες κάνουμε, είναι το πώς θα αναπτύξουμε τον τουρισμό στην πόλη μας, αλλά και το πώς θα πετύχουμε αυτήν την υπεραξία που μπορούμε να πάρουμε από βαλκάνιους αλλά κι όχι μόνο επισκέπτες στην πόλη μας. Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι πλέον το ζητούμενο, γιατί η εσωτερική αγορά, ο καταναλωτής δηλαδή ο οποίος είναι είτε ντόπιος είτε από την εσωτερική αγορά, ξέρουμε πολύ καλά το πόσο δύσκολα περνάει και το πόσο λίγα λεφτά του μένουνε για να μπορέσει να καταναλώσει».

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Όσον αφορά τη Λευκή Νύχτα ο κ. Λεμονίδης ανέφερε πως «ένα ακόμα θέμα ήταν η πραγματοποίηση της Λευκής Νύχτας, έπρεπε να πάρουμε την απόφαση όσον αφορά την ημερομηνία. Ψηφίστηκε η 5η Μαΐου ημέρα Παρασκευή, μέσα στο εκπτωτικό δεκαήμερο που ισχύει 1 με 10 Μαΐου και είναι θεσμοθετημένο επίσης. Από κει και μετά εμείς και πέρσι αλλά και φέτος ζητάμε να μπουν εκδηλώσεις είτε είναι περιφερόμενες είτε είναι σταθερές και στην περιοχή της Βενιζέλου. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη περιοχή η οποία πραγματικά έχει τραβήξει τα τελευταία δύο χρόνια πάρα πολλά, το έχει πραγματικά ανάγκη και νομίζω ότι πρέπει και μπορούν να γίνουν κι εκεί πέρα εκδηλώσεις ούτως ώστε να δυναμώσουν κι εκεί τη γιορτή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση