Στις 26 & 27 Μαΐου η έκθεση  ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων

Σε περίπου 10 ημέρες, στις 26 & 27 Μαΐου,  στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη θα φιλοξενηθεί  η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «Συνέργεια».  Μία Έκθεση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.    Για το θέμα αυτό δηλώσεις έκανε το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου κ. Αναστάσιος Μεταξάς.

«Καταρχάς ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης με είχε ορίσει στη διοργανωτική επιτροπή της έκθεσης που γίνεται στην Κομοτηνή και την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ. Τώρα έχουμε στα καθ`  ημάς την έκθεση ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ που θα γίνει στην πόλη της Καβάλας, 26 και 27 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΔΥΡΗΣ στη Ν. Καρβάλη.

 

Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δέκα και για τις δύο ημέρες. Όταν μιλάμε για την εν λόγω έκθεση αναφερόμαστε σε μια σκέψη του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη να μάθει ο καταναλωτής τι παράγει ο τόπος.

Να μάθει  το τι γίνεται στον τόπο μας και γενικά στην Περιφέρεια μας, ώστε μαθαίνοντας τα αγαθά που εδώ παράγονται να προτιμά και να καταναλώνει τα δικά μας προϊόντα. Έλεγε ότι αν κάθε οικογένεια που μένει στον τόπο μας δίδει ένα χιλιάρικο τον χρόνο και παίρνει τοπικά προϊόντα τότε θα γίνει ένας τζίρος γύρω στις 600 χιλιάδες ευρώ στην Περιφέρεια μας.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ σημαίνει συνεργασία παραγωγού και καταναλωτή. Και αν αυτό το πετύχουμε, τότε θα δει κανείς πως γίνεται η ανάπτυξη, πως μπαίνουν οι καινούριες θέσεις εργασίας στον σχεδιασμό, πως μπορεί να φέρει κανείς κάτι καλό για τον τόπο του.

Το κέρδος θα είναι μεγάλο».

ΓΕΜΑΤΗ

Στο ερώτημα αν θα υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς επαγγελματιών ο κ. Μεταξάς τόνισε ότι  «Η έκθεση είναι σχεδόν γεμάτη. Όλος ο εσωτερικός χώρος είναι σχεδόν γεμάτος. Έχουμε 92 συμμετοχές μέχρι σήμερα, οι οποίες θα γεμίσουν ασφυκτικά όλον τον εκθεσιακό χώρο. Και όλα αυτά όταν οι επιχειρηματίας δεν πληρώνει κάτι για το περίπτερο. Το κόστος των περιπτέρων θα το καλύψει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Θα υπάρξει και δωρεάν μετακίνηση κοινού όπως ακριβώς στην ετήσια  έκθεση του Επιμελητηρίου της Καβάλας. Όσο για τις παράλληλες εκδηλώσεις, θα οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι για το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου.

Στην έκθεση αυτή θα έχουμε μετέχοντες από την ΑΜΘ. Δεν θα υπάρχουν ξένα περίπτερα και ξένες αποστολές. Ίσως έρθουν ξένοι πρόξενοι.

Τέλος το εκθεσιακό κέντρο είναι σε άριστη κατάσταση. Το κρατήσαμε καλά το δύσκολο αυτό χειμώνα και δεν είχαμε ζημιές.

Αν κάποιος θέλει και τώρα να λάβει μέρος, θα συμπιέσουμε κάποια περίπτερα που ζήτησαν περισσότερο από 12 τμ ώστε να βάλουμε και όποιον ζητήσει έστω και τώρα χώρο».

ΣΤΟΧΟΣ

Η εκδήλωση έχει ως στόχο, τη σύζευξη προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με τον ευρύτερο τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους χώρους εστίασης και τους χώρους αναψυχής και ειδικότερα τη συνέργεια (SYNERGEIA) των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων, με τον τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή), ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά  προϊόντα, οι ιδιαίτερες γεύσεις και να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής, κατά  την τουριστική περίοδο κι όχι μόνο.

Επιδίωξη  επίσης είναι να γνωριστούν μεταξύ τους οι παραγωγικοί τομείς, τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και οι υπηρεσίες, να κερδίσουν αθροιστικά, να συνδιαμορφώσουν, αλλά και να γίνουν πρεσβευτές της Θρακο-Μακεδονικής Κουζίνας με Πολίτικα στοιχεία, μέσω των φιλοξενούμενων επισκεπτών.

Επιπρόσθετος στόχος είναι η πραγματική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των εξαίρετων τοπικών προϊόντων, των αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων (τροφίμων και ποτών κυρίως), για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και η εισροή πόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση