Στις 21 Οκτωβρίου οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε από πλευράς Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, οπόταν ορίστηκε η 21η Οκτωβρίου για τη διεξαγωγή εκλογών για την εκλογή νέας διοίκησης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κροκίδης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία πολύ καλή διαδικασία.

Όπως ανέφερε, «χθες (σ.σ. την Τετάρτη) πραγματοποιήθηκε με λιγοστή, ομολογουμένως, συμμετοχή –είναι και δύσκολες οι μέρες, μια από τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού μέχρι στιγμής- η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, γιατί ο Ιατρικός Σύλλογος οδεύει στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Οκτωβρίου, από το πρωί μέχρι το βράδυ, στο ξενοδοχείο Ωκεανίς. Έγινε για δεύτερη φορά η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση γιατί είχαμε κάνει και τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οδεύαμε προς εκλογές αλλά με παρέμβαση της κυβέρνησης δόθηκε παράταση στη θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατά ένα χρόνο.

Εμείς χθες (σ.σ. προχθές) την πραγματοποιήσαμε, απολογηθήκαμε –σε εισαγωγικά ή χωρίς εισαγωγικά- για το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια το οποίο το έχουν αποτιμήσει και οι συνάδελφοι αλλά και η τοπική κοινωνία. Θεωρούμε μ’ αυτόν τον τρόπο ότι πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον γιατί, όπως έχω πει πολλές φορές και συνεχίζω να λέω, πατριωτισμός είναι παραγωγή ωφέλιμου έργου και ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με όλα τα όργανά του, το Διοικητικό Συμβούλιο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο και τις Επιτροπές του, παρήγαγε όλα αυτά τα χρόνια ένα ωφέλιμο και ανιδιοτελές έργο τόσο για τους συναδέλφους όσο και για την τοπική κοινωνία. Ήμασταν δίπλα σε όλους αυτούς που μας χρειάστηκαν, σε συλλόγους, συνταξιοδοτικά σωματεία, συλλόγους ατόμων με ειδικές ανάγκες, συλλόγους πασχόντων όπως είναι οι καρκινοπαθείς, οι διαβητικοί, οι νεφροπαθείς. Και θεωρούμε ότι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά μας ήταν αυτό το άνοιγμα στην κοινωνία, γιατί θεωρούμε ότι ο γιατρός δεν είναι κάτι ξεχωριστό, είναι ένα μέλος αυτής της τοπικής κοινωνίας και πρέπει να είναι δίπλα στα προβλήματα, είτε αφορούν προβλήματα υγείας, είτε αφορούν άλλα προβλήματα όπως είναι θέματα εργασίας, συνταξιοδοτικά και διάφορα άλλα τοπικά προβλήματα.

Μ’ αυτό το πνεύμα «απολογηθήκαμε» χθες (σ.σ. προχθές) και οδεύουμε προς εκλογές. Βέβαια, και στις επόμενες βδομάδες μέχρι τις εκλογές και μέχρι να επικυρωθεί η απόφαση από την Περιφέρεια, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει να είναι παρών στα δρώμενα, να προγραμματίζει να οργανώνει».

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Πρόσθεσε δε πως «Αρχίζει το Φεστιβάλ  Φιλίππων κι εδώ να πω ότι ο Ιατρικός Σύλλογος έχει μια συμμετοχή –και το λέω εκεί και προς το ΔΗΠΕΘΕ και προς την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ  κα Κορίνα Χιώτη Πρασσά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή- ότι εμείς χρόνια είμαστε εθελοντές, με ανιδιοτέλεια –το τονίζω για μία ακόμη φορά- χρόνια είμαστε εκεί εθελοντές γιατί κι όταν καλούνε εκεί στο ΔΗΠΕΘΕ, τους γιατρούς τους ξεχνάνε τις περισσότερες φορές. Θέλω να το πω, εμείς έχουμε καταστρώσει το πρόγραμμά μας για την υγειονομική κάλυψη σε συνεργασία με άλλες εθελοντικές οργανώσεις όπως είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αλλά και με τη συνεργασία με το ΕΚΑΒ, προκειμένου οι χιλιάδες –ευχόμαστε- των επισκεπτών που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις είτε στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, είτε στο Φρούριο, είτε σε άλλους χώρους που θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις του φετινό Φεστιβάλ, με θέα την Καβάλα προκειμένου, αν συμβεί κάτι, να έχουμε παρουσία και να αντιμετωπιστεί είτε επιτόπου, είτε να το συντομότερο δυνατόν στην πλησιέστερη υγειονομική μονάδα που είναι το Νοσοκομείο Καβάλας».

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Τέλος αναφορικά με την ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία τόνισε πως «Επίσης, μια και αναφέρω αυτό το θέμα, προηγουμένως μίλησα με τη συνάδελφό μου την κα Ευαγγελία Πανώρη, διευθύντρια στην Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείο Καβάλας και μου είπε ακριβώς ότι –και θέλω να το περάσω στο κοινό- το καλοκαίρι οι ανάγκες για φιάλες αίματος συνεχίζουν να υπάρχουν. Θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να είναι και αυξημένες λόγω των τροχαίων. Η Αιματολογική, η Ογκολογική, άλλωστε συνεχίζουν να κάνουν θεραπείες και να χρειάζονται μεταγγίσεις. Άρα καλώ τους δύο μεγάλους συλλόγους της πόλης μας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα Κούρτη», το Σύλλογο του Επιμελητηρίου και τους πολλούς άλλους συλλόγους από τα χωριά και την περιφέρεια της Καβάλας, να κάνουν κινητοποίηση τα μέλη τους, έτσι ώστε αν και μπορεί να μην γίνονται οργανωμένες αιμοδοσίες το καλοκαίρι, αλλά με προσέλευση εδώ στην αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας που λειτουργεί στον 1ο υπόγειο του νοσοκομείου, να έρθουν να καταθέσουν μια φιάλη αίμα, δέκα λεπτά από τη ζωή τους που δίνει ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας, σε κάποιον ογκολογικό ασθενή, σε κάποιον αιματολογικό ή ενήλικα ή παιδί ή κάποιο τροχαίο. Αυτή η μονάδα αίματος είναι σωτήρια για τον συνάνθρωπό μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.