Στις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Στις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου που έκλεισε λόγω κορωνοϊού στις 28 Μαρτίου. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης δήλωσε πως ο κόσμος είναι αγανακτισμένος με την στάση των ναυτιλιακών εταιρειών που κράτησαν την γραμμή κλειστή επί τόσο μακρύ χρονικό διάστημα.

 Όπως ανέφερε αρχικά «Περιμέναμε λίγο νωρίτερα αλλά φαίνεται ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες αποφάσισαν να ανοίξουν τη γραμμή του Πρίνου που είναι κλεισμένη εδώ και μέρες από τις 28 Μαρτίου δηλαδή. Ο κόσμος περιμένει βέβαια να ταξιδέψει και να χρησιμοποιήσει τα πλοία.

 Εγώ ήμουν στην Θάσο, συζήτησα με τον κόσμο και είπαν πολλοί ότι δεν ταξίδευαν επειδή πολύ απλά δεν υπήρχε δυνατότητα. Δηλαδή περίμεναν να έρθουν για ψώνια, να ταξιδέψουν μετά την καραντίνα. Αλλά θα δούμε που θα σταθεί η μπίλια. Δεν ξέρω άλλωστε πόσα δρομολόγια θα βάλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες στη γραμμή του Πρίνου πάντως σε φυσιολογικές συνθήκες αυτή την περίοδο θα είχαμε 4 δρομολόγια. Ας ελπίσουμε σε περισσότερα αλλά η οργή του κόσμου είναι μεγάλη. Και την μεταφέρω γιατί πράγματι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος με την στάση των τριών εταιρειών.

 Περίμεναν με την άρση της απαγόρευσης να ανοίξει η γραμμή του Πρίνου».

 ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενημέρωση απάντησε αρνητικά. «Οι όποιες πληροφορίες είναι ανεπίσημες. Επειδή συζήτησα με τους φορείς αλλά και με το Δήμαρχο Θάσου, ο ίδιος με ενημέρωσε ότι κάλεσε τις εταιρείες και του υποσχέθηκαν ότι η γραμμή του Πρίνου θα ανοίξει σταδιακά. Αυτό δεν λέει τίποτα, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι θα ξεκινήσουν από 15 Ιουνίου σιγά σιγά. Τα δρομολόγια βέβαια από τη γραμμή της Κεραμωτής έχουν αυξηθεί.

 Γίνονται 15-16 δρομολόγια καθημερινά και ευελπιστούμε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα έχει κάποια κίνηση. Βέβαια το νησί είναι μελαγχολικό. Και αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Βλέπεις μαγαζιά που άλλοτε  ήταν ανοικτά τώρα να είναι κλειστά. Το τριήμερο όλοι περιμένουν και δη οι μονάδες σίτισης να υπάρχει κάποια κίνηση. Βέβαια όλα με εσωτερικό τουρισμό. Καβαλιώτες, Θεσσαλονικείς. Οι Βαλκάνιοι μετά τις 15 Ιουνίου» τόνισε καταληκτικά. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.