ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στις τουριστικές εκθέσεις Βουκουρεστίου και Βελιγραδίου θα συμμετέχει το Επιμελητήριο Καβάλας, με στόχο την προώθηση του τουρισμού» δηλώνει ο Μάρκος Δέμπας

Στις τουριστικές εκθέσεις Βουκουρεστίου και Βελιγραδίου θα συμμετέχει το Επιμελητήριο Καβάλας στις 25 Φεβρουαρίου  στο πλαίσιο της προβολής και σύναψης συμφωνιών με τουριστικούς πράκτορες αυτών των χωρών. «Είναι μία προσπάθεια εξωστρέφειας των επαγγελματιών» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

Όπως τόνισε αρχικά «Μιλάμε για τις σημαντικότερες ίσως εκθέσεις του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου και αφορούν στη βαλκανική αγορά. Το μόνο κακό είναι ότι συμπίπτουν φέτος και είναι και οι δύο 22-25 Φεβρουαρίου, επομένως έχουμε ζητήσει ήδη από τα μέλη μας, κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικούς πράκτορες την εκδήλωση ενδιαφέροντος τους, ώστε να προετοιμάσουμε καλύτερα την επιχειρηματική μας αποστολή και παράλληλα να οργανώσουμε συναντήσεις be to  be.

Στο περίπτερο που έχει ήδη η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Καβάλας, που θα έχει έτσι και αλλιώς το δικό του χώρο, να είμαστε εκεί!!!

Επομένως θέλουμε να τονώσουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μας και να δώσουμε βάρος στον τουρισμό μας, ώστε συμμετέχοντας σε τέτοιες εκθέσεις να κάνουμε ό,τι καλύτερο προκειμένου όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος.

Γιατί δεν μιλάμε για μια έκθεση που απλά πηγαίνεις εκεί και κάθεσαι σε ένα σταντ. Μιλάμε για μια διοργάνωση όπου μπορούν να γίνουν συζητήσεις και επαφές, εκδηλώσεις και άλλα τινά ώστε να ακουσθεί ακόμη περισσότερο το όνομα της Καβάλας και της Θάσου».

Ο ίδιος τόνισε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς το παρόν βρίσκεται στην έκθεση του Βελιγραδίου ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνουν οι προσπάθειες με την Περιφέρεια για να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

«Μιλάμε για αμιγώς τουριστικές εκθέσεις για τις οποίες ενδιαφέρον μεγάλο έχει δείξει ήδη και η Περιφέρεια και οι ΟΤΑ. Αυτό είναι ένα δείγμα της σπουδαιότητας των εκθέσεων για την περιοχή μας» πρόσθεσε.

ΜΕTTIOΣ

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι έγινε ήδη συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου με τον Περιφερειάρχη κ.  Μέττιο. «Ήταν μια πολύ καλή και φιλική συνάντηση. Ούτως ή άλλως με τον Περιφερειάρχη τα λέμε αρκετά συχνά.             Απλά δεν μείναμε σε μια απλή εθιμοτυπική επίσκεψη.  Μιλήσαμε για τον τουρισμό και για την εξειδίκευση του τουριστικού πακέτου για την περιοχή της Καβάλας. Είδαμε πως μπορεί η Καβάλα και η Θάσος να τύχουν χρηματοδότησης προκειμένου να λάβουν εκείνα τα εργαλεία που θα φέρουν μεγαλύτερη προβολή στον τόπο μας. Επίσης θίξαμε το θέμα του Εκθεσιακού Κέντρου και μιλήσαμε για το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης αυτού. Νομίζουμε ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε ενεργειακά το κτήριο μια και είναι πολύ ενεργοβόρο ενώ θίξαμε και το θέμα του Βιοτεχνικού Παρκου (ΒΙΟΠΑ).

Επίσης το ΒΙΟΠΑ πρέπει να βρει την λύση του ενώ μιλήσαμε και για θέματα υποδομών. Και ο Περιφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην οδική αναβάθμιση του άξονα από την Εγνατία στο λιμάνι της Κεραμωτής. Εκατομμύρια επισκέπτες διασχίζουν αυτό το δρόμο και αυτό είναι ένα από τα θέματα που εμείς αναδείξαμε και συζητήσαμε και στην συνάντηση με το Δήμαρχο Νέστου. Υπήρχε μια πλούσια αντζέντα ενώ θα μιλήσουμε εκ νέου για θέματα επιχειρηματικά με τον κ. Μέττιο, ανοίγοντας ουσιαστικά μια νέα δίαυλο επικοινωνίας για το όφελος της περιοχής μας» κατέληξε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *