Στις επάλξεις το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας και την πασχαλινή περίοδο

Για το Νοσοκομείο Καβάλας δεν υπάρχουν ημέρες αργιών και φυσικά και αυτή την περίοδο το Νοσοκομείο θα λειτουργεί κανονικά και τις αργίες του Πάσχα. Ο Διοικητής του κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου σε δηλώσεις του τόνισε πως όλο το προσωπικό είναι στις επάλξεις αυτές τις ημέρες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «ο κόσμος εδώ στο Νοσοκομείο θα είναι στη θέση του για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών αν και εφόσον αυτές υπάρξουν. Μακάρι να είμαστε αχρείαστοι, εμείς θα είμαστε πάντως εδώ».

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Για τη Λίστα Χειρουργείου που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Απριλίου, ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «ήταν μια κοπιαστική προσπάθεια, το αποτέλεσμα όμως νομίζω ότι ικανοποιεί τους πάντες. Καταρχήν εφαρμόζεται σε ορισμένες πτυχές του για το μήνα αυτόν, από τον επόμενο θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη ο θεσμός αυτός, θα εφαρμοστεί δηλαδή κυριολεκτικά. Μας τηλεφώνησε πριν λίγες μέρες το υπουργείο Υγείας και επειδή εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι αυτό που δουλέψαμε και σε αυτό το οποίο καταλήξαμε ως Νοσοκομείο να το κοινοποιήσουμε στην ΥΠΕ και στο υπουργείο και το κάναμε αυτό, ενημερώθηκε λοιπόν το υπουργείο για τον τρόπο που εμείς σχεδιάσαμε και θα υλοποιήσουμε το θεσμό αυτό της Λίστας Χειρουργείου και βρήκαν όπως μας είπαν από το υπουργείο αυτήν την προσπάθεια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα».

ΣΥΣΚΕΨΗ

Συμπλήρωσε δε πως «και για το λόγο αυτό θα γίνει μια πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα στο υπουργείο στις 26 του μήνα και εκεί θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων και η Λίστα Χειρουργείου έτσι ακριβώς όπως σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από το Νοσοκομείο Καβάλας. Σε αυτήν τη σύσκεψη θα είναι παρόντες όλοι οι διοικητές όλων των νοσοκομείων της Ελλάδας, ουσιαστικά θέλει το υπουργείο να μεταφέρουμε στους υπολοίπους διοικητές αυτό το σκεπτικό που έχουμε εμείς αναπτύξει και τη λογική πάνω στην οποία έχουμε χτίσει το θεσμό αυτόν. Νομίζω ότι αυτό είναι μια επιβράβευση της προσπάθειας όλων εδώ των φορέων, των ανθρώπων, των γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών κλπ που έχουν συμβάλει ώστε να στήσουμε αυτή τη λίστα και θεωρώ ότι αυτό το αποτέλεσμα εκτιμήθηκε δεόντως από το υπουργείο. Εμείς φυσικά με περισσή ευχαρίστηση θα είμαστε εκεί για να τους δείξουμε πώς θα το κάνουμε και πώς ενδεχομένως θα μπορούσαν και αυτοί να το δρομολογήσουν στα δικά τους νοσοκομεία».

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ερωτηθείς αν με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει επιβραβευθεί αυτή η προσπάθεια από τους πολίτες, σημείωσε πως «δεν έχω εικόνα ακόμα, είναι νωρίς εξάλλου, νομίζω όμως ότι όλα κυλούν κανονικά. Βεβαίως θα υπάρξουν αντιδράσεις από πολίτες οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα και ενδεχομένως είχαν και τον τρόπο να το πετύχουν αυτό το πράγμα. Ωστόσο τώρα με το θεσμό αυτόν δεν θα είναι δυνατό. Θα δυσαρεστηθούν κάποιοι λοιπόν, αλλά ταυτόχρονα θα ικανοποιηθούν πάρα πολλοί διότι θα ξέρουν ακριβώς ότι ακολουθείται μια διαδικασία διαφανής, αξιόπιστη και εν πολλοίς αποτελεσματική. Θα ξέρει ο κάθε πολίτης πότε θα χειρουργηθεί, είναι πολύ σημαντικό πράγμα αυτό».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.