Στις επάλξεις παραμένουν οι απολυμένοι της ΒΦΛ, παρά τις επαναπροσλήψεις απολυμένων..

Στις επάλξεις βρίσκονται οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας και δεν πτοείται το Σωματείο των Εργαζομένων από το γεγονός ότι 7 άτομα από τους απολυμένους επέστρεψαν στο εργοστάσιο με επαναπρόσληψη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Βογιατζίδης δήλωσε πως παραμένουν στις επάλξεις τους και δεν πτοούνται από αυτές τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα σημείωσε πως «δικαιώνονται τα επιχειρήματά μας, γιατί δεν μπορεί εργαζόμενοι συνάδελφοι που τους έχουν υποβάλει ψευδώς μηνύσεις για σωρεία πλημμελημάτων ακόμα και για κακουργήματα να κατηγορούνται και να τους υποδέχονται στην εταιρία με τόσο πανηγυρικό τρόπο, θέλοντας να πλήξουν τον αγώνα μας και μόνο. Αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό βλέπουμε ότι είναι αλήθεια, ψευδώς κατηγορούμασταν. Συνάδελφοι που μέχρι χθες η εταιρία τους θεωρούσε εχθρούς, τραμπούκους, αλήτες, ανθρώπους ταραχοποιούς, ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούσαν να συνεργαστούν με τους μέσα, όλα αυτά καταπέφτουν και μάλιστα η εταιρία δίνει τα ρέστα της προκειμένου να επιστρέψουν. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι είμαστε ένα εξειδικευμένο προσωπικό, ξέρουν ότι μας χρειάζεται το εργοστάσιο προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα, αλλά αυξάνουν τις πιέσεις ποντάροντας στην ανέχεια, στον εξευτελισμό, την πίεση και την εξαθλίωση των ανθρώπων, προκείμενου να επιβάλλουν τις συνθήκες γαλέρας με συμβάσεις του αισχίστου είδους που υπάρχουν αυτήν την ώρα μέσα στα Λιπάσματα Καβάλας. Μιλάμε για έναν πάρα πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων που επέστρεψαν, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι παραμένουμε ενωμένοι και βλέπουμε ότι η δικαίωση θα έρθει. Κάνουμε έναν αγώνα αξιοπρέπειας, ξέρουμε ότι ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος, αντιμετωπίζουμε σίγουρα δυσκολίες, παρόλα αυτά όμως είμαστε αποφασισμένοι τον αγώνα αυτόν να τον δώσουμε μέχρι επιτέλους να λάμψει όλη η αλήθεια και να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η κανονικότητα μέσα στο εργοστάσιο. Ένα εργοστάσιο που δυστυχώς στα χέρια του μεγαλομετόχου  της Βιομηχανίας κ. Λαυρεντιάδη αντί να γνωρίσει μέρες δόξας, έχει καταντήσει όπως έχει καταντήσει. Τεμαχισμένο σε διάφορες εταιρίες προκειμένου να γλιτώσουν χρέη απέναντι στο ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να μη δώσει τις αποζημιώσεις στο προσωπικό που δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να έχει όφελος μόνο ο ίδιος και κανένας άλλος».

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ

Κληθείς να εκτιμήσει ο κ. Βογιατζίδης τι μέλλει γενέσθαι, σημείωσε πως «έχουμε κλείσει ήδη 300 μέρες αγώνα, πραγματικά σε λίγο καιρό συμπληρώνεται χρόνος. Εμείς αυτό που περιμένουμε καταρχάς είναι η Πολιτεία να σταματήσει να είναι παρατηρητής των εξελίξεων του κ. Λαυρεντιάδη. Επιτέλους θα πρέπει να δράσει απέναντι σε αυτήν την ανομία και η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι θεατής των εξελίξεων και δη τέτοιων επιχειρηματικών πρακτικών. Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει, δεν φτάνουν μόνο οι συσκέψεις επί των συσκέψεων. Εδώ θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα απέναντι σε αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Απορώ αν μια αριστερή κυβέρνηση ανέχεται όλη αυτήν την κατάσταση. Αν είναι δυνατόν στη σημερινή Ελλάδα να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και να προσπαθούν να επιβάλλουν αυτές τις πρακτικές, μεθόδους μαφίας τις έχει χαρακτηρίσει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον κ. Λαυρεντιάδη. Αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν. Ήδη τα μνημόνια τους έχουν δώσει πολλά δικαιώματα, τα ελάχιστα δικαιώματα που μας έχουν απομείνει κοιτάνε οι εργοδότες τύπου Λαυρεντιάδη να τα καταπατήσουν και αυτά. Κοιτάνε πώς θα παρανομήσουν προκειμένου να εξοικονομήσουν τα μέγιστα οφέλη για τους ίδιους, προκαλώντας τεράστια ζημιά στο ίδιο το εργοστάσιο. Ένα εργοστάσιο διαμάντι, που είχε το καλύτερο όνομα στην αγορά, δυστυχώς έχει καταντήσει έτσι με μοναδικό υπεύθυνο τον κ. Λαυρεντιάδη. Αυτό το πράγμα θα πρέπει να σταματήσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση