Κύριο άρθροΠολιτική

Στις δράσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ για την περαιτέρω προβολή της περιοχής, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης

Στις δράσεις που θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την περαιτέρω προβολή της περιοχής μας, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε σήμερα  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ., Κώστας Αντωνιάδης.

Όπως ανέφερε αρχικά την ερχόμενη Τρίτη  η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πρόσκληση του Στέλιου Κούλογλου, ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα γαστρονομικό event, παρουσία 600 ατόμων.

«Επειδή σαν περιφέρεια και διοίκηση πιστεύουμε ότι η γαστρονομία έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό και επειδή οφείλουμε να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας, αλλά και να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, γι’ αυτό θα δώσουμε το «παρών» στο εν λόγω event, όπου θα παρουσιάσουμε τοπικά πιάτα, ώστε να γνωρίσουν τις γεύσεις της περιφέρειάς μας», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

Επίσης, από τις 27 Ιουνίου και για τέσσερις ημέρες θα φιλοξενηθούν έξι δημοσιογράφοι στην περιφέρειά μας, από την Αυστρία και δυο συνοδοί, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. της Αυστρίας, οι οποίοι θα περιηγηθούν στην Αλεξανδρούπολη, στη Δαδιά, στις Φέρες, στη Σαμοθράκη και στη συνέχεια σε Μαρώνεια και Φανάρι.

«Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το ταξίδι να αναδείξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχει η περιφέρειά μας και να δώσουμε τη δυνατότητα προβολής της φύσης, αλλά και το νησί της Σαμοθράκης στην αγορά της Αυστρίας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Παράλληλα, ο κ. Αντωνιάδης μίλησε και για την πρόσφατη αεροπορική σύνδεση από τις Βρυξέλλες με το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

«Θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το δρομολόγιο αυτό, δίνοντας από την άλλη τη δυνατότητα για την επόμενη χρονιά να μπορέσουμε να έχουμε μια νέα αεροπορική σύνδεση από την Ελβετία», ανέφερε.

Δήλωσε επίσης ότι στις 28 Ιουλίου η περιφέρεια θα στηρίξει τους θαλάσσιους αγώνες που θα γίνουν από την παραλία των Αβδήρων στην Κεραμωτή, καθώς είναι η 5η στη σειρά διοργάνωση με τεράστια επιτυχία και συμμετέχουν ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Τσεχία, Γαλλία, Τουρκία και Ιταλία.

«Στόχος μας είναι να στηρίζουμε αυτούς τους αγώνες κι ήρθαμε σε επαφή με τον Ε.Ο.Τ. της Γαλλίας, ώστε να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε Γάλλους δημοσιογράφους, για να αναδείξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι η συγκεκριμένη διαδρομή, τα στενά Νέστου αλλά και το Εθνικό Πάρκο Α.Μ.Θ.», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, για δεύτερη φορά, του φορέα διαχείρισης τουρισμού που έγινε στην έδρα της περιφέρειας.

«Πρόκειται για ένα 11μελες γνωμοδοτικό όργανο που έχει στόχο να χαράξει την τουριστική προβολή της περιφέρειας για το επόμενο χρονικό διάστημα και με εξουσιοδότησαν τα μέλη μαζί με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. να μεταβούμε στην Αθήνα, ώστε να γίνει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά για να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα που έχουμε με τα τελωνεία, των Κήπων και της Νυμφαίας, καθώς λόγω της αυξανόμενης ροής επισκεπτών από Τουρκία και βαλκανικές χώρες υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, αλλά και να αρθεί η απαγόρευση διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τη Νυμφαία. Συζητήσαμε τους τρόπους προβολής που πρέπει να κάνουμε στην Κωνσταντινούπολη όπου θα γίνει διαδικτυακή προβολή της Π.Α.Μ.Θ. και μια στοχευμένη προβολή σε ομίλους της τουρκικής πόλης, ώστε να προσελκύσουμε Τούρκους με μεγάλο βαλάντιο. Εκεί θα μου δοθεί η ευκαιρία να θέσω ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί την πόλη της Καβάλας και αφορά την ακτή της Καλαμίτσας που δυστυχώς οι λουόμενοι δεν μπορούν να έχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Αντωνιάδης.

ΑΥΞΗΣΗ

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είπε ότι υπάρχει το τελευταίο δεκαήμερο αύξηση της ροής των Τούρκων επισκεπτών προς την περιφέρεια μας και γενικότερα προς τη βόρεια Ελλάδα, με τα μηνύματα να είναι ενθαρρυντικά.

Επίσης, ανέφερε ότι για το 2018 θα σημειωθεί νέα αύξηση στις αφίξεις σε ποσοστό 20% στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» κάτι που όπως τόνισε δείχνει τη δυναμική που έχει η περιφέρεια μας, η Καβάλα και το νησί της Θάσου.

Ο κ. Αντωνιάδης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη σε Καβάλα και Θάσο την περίοδο Μαϊου – Ιουνίου, υπογράμμισε: «Δεν έχω ακούσει από επίσημα χείλη και από ξενοδόχους κάτι τέτοιο. Σε φήμες δεν μπορώ να απαντήσω. Το πρώτο τρίμηνο του 2018 είχαμε αύξηση 14% σε ξένους επισκέπτες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τα αποτελέσματα από Απρίλιο μέχρι και Ιούνιο και θα δούμε αν υπάρχει μείωση της ροής των επισκεπτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *