ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στη θέση του παραμένει το επικίνδυνο ετοιμόρροπο σπίτι στη συνοικία της Παναγίας

«Μία μέρα θα πέσει και δεν ξέρω ποιος θα είναι ο… τυχερός που θα την πατήσει από τα ερείπια» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων, Φώτης Λαζαρίδης

Πονοκέφαλο αποτελεί για τους κατοίκους το ετοιμόρροπο σπίτι στη συνοικία της Παναγίας επί της οδού Θ. Πουλίδου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων κ. Φώτης Λαζαρίδης επεσήμανε την ανάγκη να κατεδαφιστεί.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ένα θέμα με το οποίο έχουμε ασχοληθεί από το 2016. Πάρθηκε η απόφαση να γκρεμιστεί αλλά να ξαναγίνει. Δηλαδή γκρεμίζω και φτιάχνω, όχι θα φτιαχτεί όταν πάρουν απόφαση οι ιδιοκτήτες κλπ. Άμεσα. Αυτό το πράγμα ήταν αδύνατον να γίνει από τους ιδιοκτήτες. Εμείς καθίσαμε στο τραπέζι με τους ιδιοκτήτες, με την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεοτέρων της Ξάνθης και τελικά βρήκαμε μια φόρμουλα πώς και τι θα γίνει. Και φτάσαμε στο Δεκέμβρη του ’17 για να υλοποιηθεί. Για κάποιες καθυστερήσεις που δεν ξέρω –κάτι στατικά ήθελε να γίνουν, κάτι αποτυπώσεις- καθυστέρησαν αυτά, αλλάζει ο προϊστάμενος στην Υπηρεσία Νεοτέρων και τώρα όλα τα αναιρεί, της προηγούμενης προϊσταμένης και λέει ότι θα γίνει όπως λέει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  (ΚΑΣ). Εμείς τώρα σαν Σύλλογος, επειδή αυτό είναι η πρώτη εικόνα από την παλιά πόλη, πήραμε μια απόφαση σαν καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο, να κάνουμε μία επιστολή διαμαρτυρίας αλλά παράλληλα να μεταφέρουμε και τις ευθύνες, γιατί αυτό το πράγμα μία μέρα θα πέσει και δεν ξέρω ποιος θα είναι ο «τυχερός» που θα την πατήσει από τα ερείπια. Είναι δίπλα στο σχολείο, περνάει ο κόσμος και αναγκάζεται να περνάει σ’ ένα μήκος 20 μέτρων μέσα από το δρόμο. Περνάν τα αυτοκίνητα, θα γίνει κάποιο ατύχημα κι αυτοί είναι στον κόσμο τους. Δεν δίνουν μια λύση άμεση όπως οι προηγούμενοι, να γκρεμιστεί και όταν θα γίνει αυτό, να χτιστεί όπως ήταν το παλιό. Αυτό είναι το πιο σωστό. Αυτό για να ξαναχτιστεί τώρα, αποκλείεται. Οι ιδιοκτήτες δεν βάζουν ούτε μία δραχμή, ή δεν έχουν τη δυνατότητα. Το πρόβλημα είναι γενικότερο και όλοι εκεί λένε χαριτολογώντας να το βγάλουν μία φωτογραφία για να είναι το σουβενίρ της Παναγίας και για το Cosmopolis. Θα το έχουμε έτσι, σαν διαφήμιση. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώνει. Όποια απόφαση παίρνουν κι όποιες ενέργειες κάνουν, πρέπει να γίνονται σύντομα. Ο κόσμος αγανακτεί, οι κάτοικοι αγανακτούν, με αποτέλεσμα όταν πας να βγάλεις μία άδεια σπιτιού ή για μία επιδιόρθωση και κάνει χρόνια, λέει ο άλλος «γιατί να κάθομαι να παιδεύομαι εδώ πέρα που έχει ΤΑ προβλήματα η Παναγία. Φεύγω από ‘δω» και τα σπίτια παραμένουν ως έχουν, με αποτέλεσμα να γκρεμίζονται από μόνα τους και να έχουν την εικόνα που βλέπουμε. Εμείς δεν θα το αφήσουμε το θέμα. Είπαμε θα κάνουμε παράσταση στη δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον εισαγγελέα, παντού σε όλους τους αρμόδιους, για να δοθεί μια λύση. Γιατί γι’ αυτό το πράγμα βλέπω να τρέχουμε ολόκληρο το καλοκαίρι και θα είναι η δυσφήμιση της ωραίας συνοικίας της Παναγίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *