ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στη Θάσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, για να επιβλέψει τα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου

Στη Θάσο θα βρεθεί σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης για να επιβλέψει τα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Ο εργολάβος ήδη ανέλαβε έργο στην Ποταμιά Θάσου, έργου 230.000 ευρώ. Σημειωτέων ότι αλλάζεται όλος ο ηλεκτροφωτισμός στην Θάσο στο πλαίσιο της θωράκισης του νησιού.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στα πλαίσια της επόμενης μέρας της πανδημίας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει προγραμματίσει μια σειρά από μεγάλα σημαντικά έργα σε όλο το νομό και τη Θάσο. Την προηγούμενη εβδομάδα μετέβη στο νησί όπου εκεί ήδη ο εργολάβος εργάζεται και γίνεται η αντικατάσταση και των λαμπτήρων και των καλωδίων που είχαν φθαρεί, με αποτέλεσμα να αλλάξουμε όλο το φωτισμό που βρίσκεται επί της εθνικής επαρχιακής οδού. Στα πλαίσια της αρμοδιότητάς μας αλλάζουμε όλους τους λαμπτήρες, ώστε την επόμενη μέρα που θα βγούμε από τα σπίτια μας για να πάμε στις δουλειές μας, για να έρθουν οι τουρίστες, να είναι το νησί πιο ασφαλές και πιο φωτεινό.

Αλλά δεν μένουμε εκεί. Ήδη έχει εγκατασταθεί και ο εργολάβος στην Ποταμιά όπου εκεί επλήγη το οδικό δίκτυο εξ αιτίας των βροχοπτώσεων του Νοεμβρίου. Ήδη ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και θα μεταβούμε σήμερα με κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών, θα είναι και ο δήμαρχος κ. Κυριακίδης, για να κάνουμε έναν επιτόπιο έλεγχο των εργασιών. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο της τάξεως των 230 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης σε λίγες μέρες ξεκινάει ο καθαρισμός των ρεμάτων τις 6 κοινότητας του νησιού που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι τον χειμώνα, να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα. Η περιφερειακή ενότητα Καβάλας όσο καιρό ο κόσμος ήταν μέσα υπό το φόβο της υγειονομικής κρίσης, οι υπηρεσίες μας εργαζόταν ώστε η επόμενη μέρα να είναι τελείως διαφορετική και να έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από σημαντικά έργα το επόμενο χρονικό διάστημα».

ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν κι άλλα ευχάριστα νέα. Υπάρχει ένα ποσό της τάξεως των 500 χιλιάδων ευρώ για ασφαλτοστρώσεις σε όλο το νησί. Αυτά θα τα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες. Το νησί μας ενδιαφέρει διότι αποτελεί την ατμομηχανή της τουριστικής οικονομίας της Περιφέρειάς μας και θέλουμε έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες, όταν θα έρθουν οι τουρίστες να βρουν ένα νησί οργανωμένο που μπορεί να υποδεχθεί υψηλής ποιότητας τουρίστες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *