Κύριο άρθροΠεριβάλλον

Στη Θάσο βρίσκονται τα απαραίτητα μηχανήματα του στρατού για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Στη Θάσο βρίσκονται πλέον όλα τα απαραίτητα μηχανήματα του στρατού για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων και σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Χατζηεμμανουήλ τα  έργα θα ολοκληρωθούν σύντομα. Τέτοια συγκέντρωση εξοπλισμού και κινητικότητα έχει να σημειωθεί στη χώρα μία 10ετία όπως σχολίασε ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μηχανήματα ήρθαν στο νησί με αρματαγωγό του Στρατού και είναι από όλα τα Σώματα Στρατού, δηλαδή αεροπορία, ξηράς και ναυτικού!!! Ο όγκος τους δε είναι πρωτοφανής. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηεμμανουήλ «συμμετέχουν με τα μηχανήματα, με το αρματαγωγό και με το μηχανικό του στρατού ξηράς. Ήρθε λοιπόν μια πολύ σημαντική δύναμη σε μηχανήματα παντός τύπου, κάτι που όπως συζητούσα με αξιωματικούς μού είπαν ότι αυτή η κινητοποίηση δεν έγινε τα τελευταία δέκα χρόνια. Είχε γίνει στη μεγάλη πυρκαγιά της Πελοποννήσου το 2007. Αξίζει λοιπόν να αναφερθεί και ως κίνηση και ως συμπαράσταση του κράτους και ως γρήγορη ανταπόκριση. Άρα λοιπόν πιστεύω ότι δεν πήγε τίποτα χαμένο, ούτε οι επαφές ούτε οι συσκέψεις. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους επιτελικούς του στρατού. Σήμερα (σ.σ. χθες) βρίσκομαι εδώ στον Πρίνο όπου είναι το κέντρο επιχειρήσεων, από δω επί χάρτου έγινε η κατανομή του χώρου ευθύνης του κάθε τομέα. Έχει μοιραστεί σε βόρειο και νότιο τομέα το νησί για να μπορούμε να κινούμαστε και επιτελικά καλύτερα, έχει αρχίσει λοιπόν αυτή η πομπή των μηχανημάτων με τη συνοδεία της αστυνομίας για να φτάσουν μέχρι τον Ποτό. Όπου λοιπόν υπάρχουν τα ρέματα για τα οποία έχει γίνει αναγνώριση από τους αξιωματικούς του μηχανικού, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων και δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων. Κινούνται τα μηχανήματα προς όλα τα σημεία που χρήζουν διευθέτησης».

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ερωτηθείς ο δήμαρχος Θάσου τι εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τη χρηματοδότηση που είχε υποσχεθεί η κρατική μηχανή για τα καύσιμα, σημείωσε πως τα χρήματα δεν έχουν έρθει στα ταμεία του δήμου, «Δεν θα έρθουν στα ταμεία του δήμου, είναι εγκεκριμένα και θα γίνεται εκταμίευση απευθείας για να πληρώνονται τα καύσιμα. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης που έκανα την τελευταία επικοινωνία μου με την Αθήνα δεν είχε γίνει κάτι, περιμένω άμεσα γιατί δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καύσιμα για να κινηθούν, όμως από βδομάδα αν δεν τακτοποιηθεί αυτό θα υπάρχει πρόβλημα. Είναι λογικό. Πιστεύω ότι δεν θα δημιουργήσουν οι ίδιοι πρόβλημα, δεν είναι λογικό να στέλνεις πρωτοφανή δύναμη και να μην την καλύπτεις. Πιστεύω ότι θα διευθετηθεί, θα πιέσω βέβαια, θα συνεχίσω να πιέζω προς αυτήν την κατεύθυνση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *