Στη Διοίκηση της ΕΣΕΕ εκλέχθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης εκλέχθηκε στην Διοίκηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και μάλιστα ως  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  της. Ο ίδιος σε δηλώσεις του χθες χαρακτήρισε πολύ μεγάλη τιμή για το πρόσωπο του το όλο γεγονός.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η συγκεκριμένη εκλογή είναι μεγάλη τιμή για τον Εμπορικό Σύλλογο, για τον εμπορικό κόσμο και για τους συναδέλφους κυρίως, γιατί το έχω ξαναπεί ότι η δύναμη ενός συλλόγου είναι οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν. Κι ο Εμπορικός Σύλλογος έχει 600 μέλη. Από ‘κει και μετά η πόλη της Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας είναι μία πολύ μεγάλη δύναμη, τόσο σε επίπεδο Ομοσπονδίας όσο και σε επίπεδο τριτοβάθμιου οργάνου, δηλαδή στην ΕΣΕΕ. Αυτό προσπαθήσαμε να δείξουμε, τη δυναμική μας και νομίζω το πετύχαμε. Μην ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν κατά το παρελθόν και ο Χρήστος Ηλιάδης με μία πολύ πετυχημένη πορεία ως αντιπρόεδρος και ως μέλος, αλλά και ο κ. Κοντογεωργίου από άλλη παράταξη. Είναι πολύ σημαντικό να εκπροσωπείται η πόλη μας και η αγορά μας, ο Εμπορικός Σύλλογος, σ’ αυτό το τριτοβάθμιο όργανο, διότι ως κοινωνικός εταίρος η ΕΣΕΕ είναι από τους φορείς που βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων. Σε συγκεκριμένες αποφάσεις όσον αφορά το πλαίσιο αγοράς αλλά και στην επιχειρηματικότητα, είναι πάντοτε εκεί με προτάσεις και με όλους τους προβληματισμούς τους οποίους μπορεί να εκφράσει σε ό,τι έχει να κάνει με τους επιχειρηματίες και τους συναδέλφους.

Η προσπάθεια να ακουγόμαστε γίνεται και θα γίνει με πιο έντονο ρυθμό. Έχουν μπει αρκετά νέα μέλη στη διοίκηση, άλλαξε ο πρόεδρος. Ήδη θίχθηκαν κάποια σημαντικά θέματα, όπως το ακατάσχετο του λογαριασμού. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις. Μια εκλογική διαδικασία είναι πάντα δύσκολη, απαιτεί χρόνο και κόπο. Φέραμε αυτήν τη διαδικασία εις πέρας και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι και ενωμένοι σε ό,τι έχει να κάνει με τα προβλήματα της αγοράς.

Στις 10 Δεκεμβρίου θα υπάρχει διοικητικό συμβούλιο και όλα τα θέματα μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να τρέξουν. Υπάρχει το ακατάσχετο του λογαριασμού, υπάρχουν θέματα με το ΚΕΕΑΟ, υπάρχουν ζητήματα τα οποία είναι η πρώτη προτεραιότητα και νομίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες θα είναι θετικές για τους συναδέλφους και τη μικρομεσαία επιχείρηση».

BLACK FRIDAY

Για την εικόνα που άφησε η Black Friday στην Καβάλα είπε ότι «αυτό που είχαμε πει στο διοικητικό συμβούλιο ήταν να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να κερδίσουν από αυτήν την ημέρα. Μην ξεχνάμε ότι αυτό ήρθε πριν 2-3 χρόνια στην αγορά μας και γενικότερα στην Ελλάδα και ήρθε από τις μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως σε ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη. Από ‘κει και μετά νομίζω ότι εμείς κάναμε την προσπάθειά μας όσον αφορά την επικοινωνία και τη διαφήμιση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Βοήθησε πάρα πολύ και ο δήμος Καβάλας και η αντιδήμαρχος η κα Φραντζεσκάκη. Το αποτέλεσμα για να φανεί θα πρέπει να δούμε στοχευμένα κατά πόσο εκείνη τη μέρα και όχι όλη την εβδομάδα, έγιναν οι κατάλληλες εκπτώσεις. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η μέρα είναι μέρα κατά την οποία ο κόσμος κατεβαίνει στην αγορά με μία πολύ πιο καλή ψυχολογία και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Έτσι, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν γίνουν οι κατάλληλες εκπτώσεις και στοχευμένα μόνο εκείνη τη μέρα σωστές προσφορές από τα καταστήματα, δεν θα έχουμε το ανάλογο αποτέλεσμα. Όταν η μία μέρα γίνεται διήμερο ή τριήμερο, χάνει την ουσία και τον σκοπό που έχει γίνει αυτή η μέρα. Είναι μια μέρα που μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στους τζίρους μας. Είναι η μοναδική μας ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι κόσμος κατεβαίνει για τις μεγάλες επιχειρήσεις και να κερδίσουμε.

Εμείς είχαμε εκπτώσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Οπότε εκείνη τη μέρα πρέπει στοχευμένα να κάνουμε αυτό που θα δελεάσει τον πελάτη. Αυτό είναι το όλο θέμα, εμείς κάναμε την ανάλογη διαφήμιση και νομίζω ότι του χρόνου θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.