Στη δικαιοσύνη οδήγησε το πόθεν έσχες 25 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Παγγαίου

Το πόθεν έσχες οδήγησε 25 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Παγγαίου στη Δικαιοσύνη καθώς θα έπρεπε να το είχαν αναρτήσει στην ιστοσελίδα του δήμου. Μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος κ. Βασίλης Ξουλόγης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ξουλόγης σημείωσε πως «όταν ήμουν δήμαρχος υπέστην πολλά και διάφορα σε σχέση με τις καταγγελίες ιδιαίτερα του κ. Χρυσανίδη και μία από αυτές ήταν το πόθεν έσχες γιατί είχα καθυστερήσει το 2010 να το υποβάλω για ένα μικρό διάστημα. Ήταν τότε η προεκλογική περίοδος του 2010. Στη συνέχεια ως αντιπολίτευση καλούσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι πρέπει να μας δείξουν και αυτοί με την ανάρτησή τους όπως λέει το άρθρο 61 του 3852 του νόμου του Καλλικράτη δηλαδή, λέει ότι πρέπει ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, αυτοί που είναι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, της Ποιότητας Ζωής, όχι μόνο να υποβάλουν πόθεν έσχες αλλά και να το αναρτούν στο site του Δήμου Παγγαίου. Τώρα στο site του Δήμου Παγγαίου δεν υπάρχουν αναρτημένα της διοίκησης το αν έχουν υποβάλει πόθεν έσχες. Εμείς προβήκαμε στην καταγγελία αυτή και την Τετάρτη ήταν η πειθαρχική δίωξη των αιρετών που δεν έχουν υποβάλει. Βέβαια πρωτόδικα είχαν αθωωθεί διότι υπέβαλαν τελικά όλοι και αυτοί που δεν είχαν υποβάλει, αλλά όμως συνεχίζουν πειθαρχικά να είναι διωκόμενοι διότι δεν αναρτούν όπως λέει ο νόμος στο site. Ο νόμος είναι σαφής του Καλλικράτη αλλά η σημερινή διοίκηση συνεχίζει να μην αναρτά το πόθεν έσχες. Αυτό είναι επιλήψιμο και εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει κάποια απόφαση θετική ή αρνητική, θα τη μάθουμε φαντάζομαι στις επόμενες ημέρες.

Χθες ο κ. Ξουλόγης ήταν στο Πρωτοδικείο λόγω δύο καταγγελιών που είχε κάνει ο κ. Χρυσανίδης. «Πιστεύω ότι θα έχουμε και σε αυτές αίσιο τέλος όπως είχαμε και στις προηγούμενες καταγγελίες» σημείωσε σχετικά ο κ. Ξουλόγης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση