Στηρίζει ο Δήμος Καβάλας την εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου «Γιορτή της Αγοράς» που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Καβάλας θα συμμετάσχει στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου «Γιορτή της Αγοράς» στις 9 Σεπτεμβρίου όπως δήλωσε η πρόεδρος της Δημωφέλεια κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. «Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια πάντα είναι δίπλα στους επαγγελματίες και βοηθάνε σε οτιδήποτε ενισχύει την τοπική οικονομία με όλες τις δράσεις» τόνισε η κ. Ιωσηφίδου. «Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου ξεκινάει η ιδέα από τον πρόεδρο κ. Λεμονίδη αλλά και όλο το Δ.Σ. προκειμένου να ενισχυθεί η αγορά. Ζήτησαν λοιπόν να έχουν τη βοήθεια του δήμου για τη Γιορτή της Αγοράς, 9 Σεπτεμβρίου λοιπόν από ότι φαίνεται θα έχουμε τη Γιορτή της Αγοράς, χωρίς να υπάρχει πεζοδρόμηση, δεν είναι όπως με τη Λευκή Νύχτα. Θα υπάρχουν στην ουσία προσφορές από τους επαγγελματίες της αγοράς και θα υπάρχουν κάποια συναυλιακά γεγονότα σε κάποια σημεία που ήδη έχουν επιλεγεί, αλλά ας το αφήσουμε προκειμένου να οριστικοποιηθούν. Οι επαγγελματίες λοιπόν προσπαθούν να κάνουν οτιδήποτε για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Πριν από ένα με ενάμιση μήνα επαγγελματίες του Αγίου Νικολάου είχαν κάνει αντίστοιχη σύσκεψη και ζήτησαν να παραβρίσκεται και κάποιος εκπρόσωπος του δήμου, τους είχε παραχωρήσει χώρο το Επιμελητήριο, οι οποίοι αντίστοιχα ζητούσαν τη βοήθεια του δήμου για να γίνει κάποια γιορτή στους πεζοδρόμους του Αγίου Νικολάου. Είχα παρασταθεί στη συγκεκριμένη συνάντηση και τους είχα μεταφέρει ότι καλό είναι να έρθουν σε επαφή με τον Εμπορικό Σύλλογο και τον πρόεδρό του κι ότι καλό είναι μια τέτοια κίνηση να γίνει μετά το καλοκαίρι, δεδομένου ότι ήδη το καλοκαίρι ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια είχαν πολλές εκδηλώσεις. Είναι πολύ καλή η χρονική στιγμή που γίνεται στις 9 Σεπτεμβρίου η συγκεκριμένη εκδήλωση, δεδομένου ότι θα έχουμε συνέχεια και του καλοκαιριού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΧΑΡΤΗΣ

Συμπληρωματικά η κ. Ιωσηφίδου αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για την αξιοποίηση της ιδέας του συλλόγου για τη δημιουργία ενός χάρτη που είναι έτοιμος και έχει μοιραστεί σε όλα τα ξενοδοχεία και δείχνει τους δρόμους της Καβάλας, μουσεία και μέρη που μπορεί να επισκεφθεί ένας τουρίστας. Είναι στα Ελληνικά και τα Αγγλικά και ήδη υπάρχει στο τουριστικό περίπτερο που διαχειρίζεται η Δημωφέλεια προκειμένου να δίδεται στους επισκέπτες και βεβαίως θα δίνεται και στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που καταπλέουν στο λιμάνι της Καβάλας.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Αναφερθείσα στον προγραμματισμό για την έλευση κρουαζιερόπλοιων την υπόλοιπη σεζόν, η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «το Σεπτέμβριο θα υποδεχτούμε τέσσερα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Καβάλας. Μέχρι το τέλος του έτους συνολικά θα έχουμε δέκα κρουαζιερόπλοια. Υποδεχόμαστε με φιλοξενία τους επισκέπτες, προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία, την αγορά και βεβαίως να τους δείξουμε πού μπορούν να επισκεφθούν τα μαγαζιά, τους χώρους μας, τις ομορφιές μας. Προσπαθούμε να προβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την Καβάλα προς ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας».

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Όσον αφορά το κατάστημα του Μαρινόπουλου στη Δημοτική Αγορά, η κ. Ιωσηφίδου επιβεβαίωσε ότι πλέον πληρώνονται κανονικά τα ενοίκια. «Ο Μαρινόπουλος ήταν συνεπής στις υποσχέσεις του λοιπόν. Ήδη την προηγούμενη βδομάδα κατεβλήθη και επιπλέον μίσθωμα στο λογαριασμό της Δημωφέλεια από τα οφειλόμενα. Μέσα σε ένα μήνα μπορώ να πω ότι καταβλήθηκαν τέσσερα ενοίκια. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία όχι μόνο για τα μισθώματα που μπαίνουν στο λογαριασμό της Δημωφέλεια, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι πραγματικά θέλουν να κρατήσουν το συγκεκριμένο κατάστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν για συνεργασία με τον Σκλαβενίτη και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επόμενες κινήσεις της συγκεκριμένης συνεργασίας θα είναι να έρθουν σε επαφή με όλους τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που μισθώνει η εταιρία Μαρινόπουλος στην Ελλάδα και η έμπρακτη κίνηση καταβολής μισθωμάτων στη Δημωφέλεια αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ένα από αυτά που θέλουν να κρατήσουν» επισήμανε η κ. Ιωσηφίδου.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Συμπληρωματικά η κ. Ιωσηφίδου ανέφερε ότι η τουριστική κίνηση στην Καβάλα είναι αυξημένη, «συνεχίζει να είναι αυξημένη, προσπαθούμε και κάνουμε αγώνα όσο το δυνατόν να έρχονται περισσότεροι τουρίστες επισκέπτες στην περιοχή μας. Άλλωστε η αύξηση της κίνησης φαίνεται και από τα στατιστικά στοιχεία που κρατάμε από το Φρούριο της Καβάλας που είναι ένα μέτρο σύγκρισης για μας, διότι στο Φρούριο όποιος επισκέπτης πηγαίνει κόβει ένα εισιτήριο το οποίο δεν το κόβουν οι Καβαλιώτες άρα είναι πραγματικά ένα δυνατό μέτρο σύγκρισης. Σύμφωνα με το οποίο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά που ήταν επίσης μια πολύ καλή χρονιά, φαίνεται ότι η αύξηση στην επισκεψιμότητα ξεπερνάει το 20% φέτος» τόνισε με έμφαση η κ. Ιωσηφίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.