ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στην τουριστική έκθεση των Βρυξελλών θα συμμετάσχει από το Σάββατο το Επιμελητήριο Καβάλας που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουρισμό

Βαρύτητα στον τουρισμό δίνει το Επιμελητήριο Καβάλας καθώς θεωρείται μία σημαντική πηγή εσόδων για τον επιχειρηματικό κόσμο. Μάλιστα το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση Βρυξελλών από το Σάββατο όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρός του κ. Μάρκος Δέμπας, ο οποίος συγκεκριμένα ανέφερε πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέποντας ιδιαιτέρα ότι ο τουρισμός είναι αυτό το οποίο δίνει ζωή στην περιοχή μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να το στηρίξουμε, πρέπει να το προβάλουμε, πρέπει να κάνουμε βήματα και κινήσεις που να βοηθήσουν ακόμα περαιτέρω στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Και βέβαια μέσα στα βήματα είναι όλες αυτές οι συναντήσεις (σ.σ. με Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, πρόεδρο Δημωφέλεια, εκπροσώπους ξενοδόχων, ενοικιαζομένων δωματίων κλπ), είναι η συμμετοχή σε εκθέσεις όπως αποφασίσαμε τη συμμετοχή στην έκθεση των Βρυξελλών, όπου ως γνωστόν από τον Απρίλιο θα αρχίσει η αεροπορική σύνδεση Βρυξέλλες – Καβάλα όπου βλέπουμε να ανοίγεται μια νέα προοπτική σε μία νέα αγορά ουσιαστικά της Κεντρικής Ευρώπης. Βήματα τα οποία και σε συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια, όσο και με τους δήμους και τις αναπτυξιακές τους εταιρίες νομίζω ότι μπορούμε μέσα από κοινές δράσεις να δούμε και να οργανώσουμε πολύ καλύτερα τη συμμετοχή του νομού μας στα σχεδιαζόμενα εκθεσιακά προγράμματα προβολής για το 2018 και το 2019. Εκτιμώ ότι αυτές οι συναντήσεις τουλάχιστον σκοπό έχουνε να μπορέσουμε να μην το βλέπουμε τόσο κατακερματισμένα την τουριστική προβολή, την περιοχή μας μπορούμε να τη δούμε ενιαία σαν Καβάλα και Θάσο και όταν λέω Καβάλα εννοώ όλους τους δήμους. Τη Θάσο ως νησί, έτσι κι αλλιώς υπάρχει η δικιά της δυναμική και πιστεύω ότι μέσα από μια καλύτερη οργάνωση και συνεργασία θα πετύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Για την έκθεση των Βρυξελλών σημείωσε πως «ξεκινάει τώρα το Σαββατοκύριακο, συμμετέχουμε στο περίπτερο του ΕΟΤ. Είναι μια έκθεση που έστω και την τελευταία στιγμή πήραμε την απόφαση να συμμετάσχουμε, κυρίως διότι η αεροπορική σύνδεση πλέον του αεροδρομίου της Καβάλας με των Βρυξελλών δίνει μια νέα προοπτική. Ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πολύ ενθαρρυντικές για την αύξηση του τουρισμού από αυτήν την περιοχή, επομένως νομίζω ότι και η δικιά μας η παρουσία εκεί θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο και θα ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια. Ήδη τα πρώτα μηνύματα και από τους τουριστικούς πράκτορες και από τους ξενοδόχους της περιοχής μας είναι με πολύ θετικά σχόλια, ότι πραγματικά είναι ένα πρώτο βήμα που στοχεύουμε σε μια νέα αγορά και την οποία πιστεύω ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *