ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για να ξεκινήσει το έργο ανακατασκευής του Βερούλειου

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα νεότερα για την ανακατασκευή του Βερούλειου Σταδίου, όπως το ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φιλόσογλου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Συμπληρώνεται ο φάκελος των δικαιολογητικών εκ μέρους του αναδόχου. Αυτό που απομένει είναι να σταλεί η εγγυητική η οποία ίσως έρθει και σήμερα (σ.σ. χθες). Εκ των υστέρων η γραφειοκρατία και οι διαδικασίες προβλέπουν ότι θα πρέπει αυτή έστω και με φαξ να σταλεί στην Αθήνα προκειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητά της από τη σχετική τράπεζα και εφόσον πάρουμε το ΟΚ περί της γνησιότητας, θα είναι όλα έτοιμα για την υπογραφή της σύμβασης κάτι το οποίο εικάζω ότι δεν θα μας πάρει πάνω από μία εβδομάδα με 10 μέρες. Επομένως, από την υπογραφή και μετά, ο ανάδοχος θα μπορεί, πλέον, να εγκατασταθεί στο Βερούλειο και να ξεκινήσει το πολύ μεγάλο έργο της ριζικής ανακατασκευής του».

ΕΚΠΤΩΣΗ 60%

Για τον προϋπολογισμό του έργου είπε ότι «ήταν περίπου στα 1,7 εκατομμύρια και πήρε έκπτωση κοντά στο 60%. Πήρε μεγάλη έκπτωση. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Αν παρατηρήσετε σε όλους τους μεγάλους Δήμους οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν και κάποια έργα τέτοιων ποσών, οι εκπτώσεις κυμαίνονται εκεί, από 50% μέχρι και 65%. Δεν μας αφορά εμάς αυτό τόσο, ίσα- ίσα που μας κάνει χαρούμενους γιατί γλυτώνουμε χρήματα. Από την άλλη ο ανάδοχος έχει και την έξωθεν καλή μαρτυρία εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί. Δεν πέρασε πολύς καιρός που είχε κάνει ένα έργο στο Δήμο Καβάλας και οι άνθρωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εκτέλεσή του. Άρα εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, σε κανένα στάδιο της εκτέλεσης του έργου. Ούτε χρονικά, ούτε ποιοτικά».

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Για το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή του, είπε ότι «επειδή πάρα πολλά πράγματα θα γίνουν εξ αρχής, που πολλές φορές είναι πιο εύκολο από το να προσπαθείς να βελτιώσεις κάτι παλιό, εκτιμώ ότι και καιρού θέλοντος και συνθηκών επιτρέποντος, οι εργασίες δεν θα κρατήσουν πάνω από μισό χρόνο. Για τα κομμάτια του φυσικού χλοοτάπητα που θα μπουν πρέπει να είναι και ο καιρός ιδανικός, σίγουρα ένα μεγάλο εγχείρημα είναι οι τεράστιοι πυλώνες φωτισμού ύψους 30 μέτρων περίπου… Έχει πολλά πράγματα. Σκοπός είναι να γίνει προκειμένου να αποκτήσει, γιατί προσωπικά -και το δηλώνω απερίφραστα- αισθάνομαι ντροπή ως Καβαλιώτης, ο αστικός ιστός της Καβάλας να διαθέτει κατ’ ουσίαν μόνο ένα σοβαρό ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό, δηλαδή το «Ανθή Καραγιάννη». Αυτή είναι η αλήθεια. Και δεν θα σταματήσω να το λέω πως όταν ο ουρανός έβρεχε ευρώ, τις καλές εποχές με ευρωπαϊκά προγράμματα και με διάθεση μεγάλων ποσών από την κεντρική διοίκηση, δυστυχώς κανείς δεν είδε αυτό το πρόβλημα προκειμένου να γίνουν αυτά που έπρεπε να γίνουν. Παρ’ όλα αυτά εμείς ως Δήμος –και να τονίσουμε στον κόσμο ότι αυτά είναι λεφτά του Δήμου Καβάλας, δεν είναι ούτε ευρωπαϊκά προγράμματα, ούτε τίποτε, είναι λεφτά των Καβαλιωτών που πάνε σε πάρα πολύ σωστό δρόμο, κατά την άποψή μας. Εξάλλου νομίζω ότι το Βερούλειο το ψήφισαν όλες οι παρατάξεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *