Κύριο άρθροΠολιτική

Στην πρώτη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης βρίσκεται ο Δήμος Καβάλας στην Περιφέρεια ΑΜΘ σύμφωνα με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Στην πρώτη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης βρίσκεται ο Δήμος Καβάλας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης, σύμφωνα με τη δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα. «Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα αυτό είναι συγκινητική» σχολίασε η κ. Τσανάκα, συμπληρώνοντας «πραγματικά οι δημότες και ο Δήμος Καβάλας κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για το θέμα της ανακύκλωσης. Στις γειτονιές πώς μου ζητούν μπλε κάδους, είναι πάρα πολύ μπροστά στο θέμα της ανακύκλωσης και από όλους τους άλλους δήμους στην Περιφέρεια και επίσης αν καταφέρουμε να βάλουμε απορριμματοφόρα και μπλε κάδους στα στενά της Παναγίας, που υπάρχουν αλλά είναι πολύ λίγοι και στα στενά της Καβάλας, τα αποτελέσματα θα πάνε ακόμα καλύτερα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Και με την ανακύκλωση ο σκοπός είναι να ελαφρυνθεί ο ΧΥΤΑ της Καβάλας και να επιμηκυνθεί η ζωή του».

ΧΥΤΑ

Ερωτηθείσα να προχωράει το θέμα της επέκτασης του ΧΥΤΑ Καβάλας, η δήμαρχος τόνισε πως «είμαστε σε καλό δρόμο. Τελειώνουμε τις περιβαλλοντικές άδειες για να μπορέσουμε να μπούμε στο ΕΣΠΑ να πάρουμε την επέκταση του ΧΥΤΑ. Τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων πράσινου και μπλε κάδου αυτή τη στιγμή είναι 50% – 50%. Ο κόσμος καταλαβαίνει την αξία της ανακύκλωσης. Και θα γίνουν μέσα στην καινούρια χρονιά μεγάλες δράσεις, πολλές δράσεις, πριν από όλα θα ξεκινήσουμε από τα μικρά παιδιά στο σχολείο. Ο καθένας μέσα στο σπίτι του θα έχει κάτι να του υπενθυμίζει πρόσεχε αυτό πάει στην ανακύκλωση. Και καλύτερος δάσκαλος από το μικρό παιδί δεν υπάρχει».

ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ

Κληθείσα να σχολιάσει την άποψη των τριών κυβερνητικών βουλευτών Καβάλας ότι ο Δήμος Καβάλας δεν έχει κοινωνικό προσανατολισμό, επισήμανε πως «νομίζω ότι οι βουλευτές δεν έχουν εκλεγεί για να κάνουν αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή. Πιστεύω ότι είναι παντελώς ανενημέρωτοι, αλλιώς δεν θα έλεγαν τέτοια πράγματα. Που δεν υπάρχουν εύκολα δήμοι στο μέγεθός μας που να δίνουν πάνω ένα εκατομμύριο στον κοινωνικό τομέα. Ένα εκατομμύριο παίρνει μόνο το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη» και με αυτά τα λεφτά που επιχορηγεί ο Δήμος Καβάλας τσοντάρουμε στη μισθοδοσία του προσωπικού ΕΣΠΑ, γιατί τα λεφτά που στέλνουν από το ΕΣΠΑ δεν φτάνουν ούτε για να μισθοδοτηθούν οι υπάλληλοι. Και δεν συζητώ για το φαγητό των παιδιών το οποίο φτάνει στο ύψος των 700 χιλιάδων περίπου, δεν μιλάω για το πετρέλαιο, δεν λέω τίποτα για ΔΕΗ και νερό, δεν λέω τίποτα για εκπαιδευτικό υλικό. Ποιος τα δίνει όλα αυτά, το κράτος; Ο δήμος φυσικά. Και το κάνει γιατί θέλει να βοηθήσει τους δημότες τους. Διαβεβαιώνω ότι σε ολόκληρη την Περιφέρεια 800 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς δεν υπάρχουν σε κανέναν δήμο. Οι υπόλοιποι ούτε καν τα 400 δεν φτάνουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *