ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στην παρουσίαση προγράμματος που σκοπό έχει την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προχώρησε την Τετάρτη το Επιμελητήριο Καβάλας

Στην παρουσίαση ενός πολύ σημαντικού προγράμματος για τους επιχειρηματίες προχώρησε το Επιμελητήριο σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη. Ο πρόεδρός του κ. Μάρκος Δέμπας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα, σημειώνοντας πως «είναι ένα πρόγραμμα που προκηρύχθηκε ουσιαστικά πριν από λίγες μέρες και πρόκειται να ενεργοποιηθεί στις αρχές του χρόνου από τις 8 Ιανουαρίου του 2018 και μετά. Είναι το πρόγραμμα «Επιχειρούμε έξω», είναι ένα πρόγραμμα που θέλει να ενισχύσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και χρηματοδοτεί τη συμμετοχή εξαγωγικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις του εξωτερικού. Νομίζω ότι ενδιαφέρει αρκετές από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και του δικού μας νομού και για αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να φωνάξουμε στελέχη από το Δεσμό που διαχειρίζεται το πρόγραμμα εδώ περιφερειακά, έτσι ώστε να υπάρξει μια ενημέρωση στις επιχειρήσεις για το πώς το πρόγραμμα αυτό πρόκειται να λειτουργήσει, τις διαδικασίες, τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προετοιμάσουν οι επιχειρήσεις γιατί έτσι κι αλλιώς το χρονικό περιθώριο θα είναι αρκετά στενό».

ΜΕΧΡΙ 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

Διευκρίνισε πως «είναι ένα πρόγραμμα σε γενικές γραμμές να πούμε που χρηματοδοτεί δαπάνες μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ με ένα ποσοστό επιχορήγησης της τάξεως του 50% και στοχεύει κυρίως για εκθέσεις που οι επιχειρήσεις είτε συμμετέχουν από παλιότερα είτε θέλουν να πάνε σε κάποια έκθεση του εξωτερικού ανά τον κόσμο, δεν στοχεύει δηλαδή μόνο στην Ευρώπη, μπορεί κάποιος να επιλέξει την Αμερική ή τις αγορές της Ασίας, είναι επομένως ένα αρκετά διευρυμένο πρόγραμμα. Από κει και πέρα θα θέλει μια καλή προετοιμασία ώστε όταν ανοίξει το πρόγραμμα στις 8 Ιανουαρίου να είναι έτοιμοι για υποβολή γιατί δεν θα υπάρχει συγκριτική αξιολόγηση. Ουσιαστικά η κάθε πρόταση που θα υποβάλλεται με σειρά προτεραιότητας, θα αξιολογείται, κι εφόσον έχει όλα τα τυπικά προσόντα θα εγκρίνεται και θα μπορεί η επιχείρηση να ξεκινήσει τις δαπάνες της. Θεωρώ επομένως ότι αυτό το πρόγραμμα σημαντικό επειδή κι εμείς πάντοτε θέλουμε και προωθούμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών μας, μετά από αρκετά χρόνια εμφανίζεται ένα τέτοιο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις. Καλό είναι να το έχουν υπόψη τους και οι επιχειρήσεις οι δικές μας εδώ να προετοιμαστούν. Έτσι κι αλλιώς ξέρουμε ότι αρκετές επιχειρήσεις κυρίως του κλάδου των τροφίμων και των μαρμάρων ήδη συμμετέχουν σε εκθέσεις και νομίζω ότι θα τους βοηθήσει ακόμα περισσότερο αυτή η χρηματοδότηση εφόσον εγκριθούν».

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σημειώνεται ότι χθες ήταν προγραμματισμένη η σύσταση της νέας Διοικητικής Επιτροπής όπως και έγινε. Η διαδικασία έγινε με μυστική ψηφοφορία χθες το μεσημέρι κι επομένως η νέα διοίκηση αναλαμβάνει και επίσημα τη δραστηριότητα του Επιμελητηρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *